STANARI CVJETNOG MORAJU ISELITI Ja nemam kamo otići, jedino na ulicu..

Ronald Gorsic / CROPIX

Osim što ne mogu u svoje potresom oštećene domove, privremeni stanovnici zagrebačkog studentskog doma sada žive u neizvjesnosti. Ne znaju hoće li nakon prvog rujna završiti na ulici zato što se tada u njihove sobe trebaju vratiti studenti. Privremeni stanari Cvjetnog, kažu, nemaju se gdje vratiti.

“Naša oznaka je u žutom, odbijeni smo za državnu subvenciju za najam stana. Do daljnjeg ne znamo šta ćemo”, kaže Silvija Bedeničar. “Nemam rodbine, ja nemam kamo otići, jedino na ulicu. Jednostavno nemam”, kaže Lucija Lovrić.

Čak i građani kojima će država subvencionirati najamninu teško pronalaze stanodavce koji bi ih primili. “Nitko nije htio surađivati s državom. Nitko neće reći konkretno ništa, ali jednostavno ne žele surađivati”, kaže Bedeničar.

Još 314 građana je privremeno u Cvjetnom, ali je stiglo 10 tisuća studentskih zahtjeva za smještajem od 1. rujna, dok studentski centar ukupno ima 6950 kreveta. Zato im treba svaka soba.



Iz Grada rješenje problema najavljuju za idući tjedan, u suradnji s nadležnim Ministarstvom gospodarstva, piše Dnevnik.hr.

Privremena stanarka Cvjetnog gđa Gabrijela Drndelić kaže kako ona, kao i mnogi drugi stanari, jednostavno nemaju kamo otići.

Dodaje kako najmodavci mahom ne žele imati veze s davanjem smještaja oštećenima u potresu jer se boje da država neće platiti.

Komentari