SRPSKI VRH OGORČEN Vučić: Oni misle da su tom odlukom ponizili Novaka Đokovića. Oni su ponizili sebe

Foto: Epa

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić osudili su u u nedjelju odluku australskog suda o ukinutoj vizi prvom tenisaču svijeta Novaku Đokoviću ocijenivši je besmislenom i skandaloznom.

Australski savezni sud potvrdio je u nedjelju vladinu odluku o ukidanju vize Novaku Đokoviću, čime je ugašena nada necijepljene srpske teniske superzvijezde u osvajanje Australian Opena i rekordnih 21 muških Grand Slam naslova.

Vučić je rekao da je odluka “besmislena” i da su se australske vlasti “ponizile”.

“Oni misle da su tom odlukom ponizili Novaka Đokovića. Oni su ponizili sebe”, rekao je Vučić novinarima poslije glasanja na referendumu, dodajući kako se nakratko čuo s Đokovićem i ohrabrio ga.



“Đoković se može uzdignute glave vratiti u svoju zemlju i svakoga pogledati u oči”, poručio je Vučić.

Maltretirali su ga 10 dana da bi mu uručili odluku za koju su znali od prvog dana da će je uručiti, ocijenio je predsjednik Srbije.

Premijerka Brnabić rekla je da je odluka saveznog australskog suda skandalozna, prenosi Direktno.hr.

“Mislim da je skandalozna odluka, razočarana sam, mislim da je pokazala kako u nekim drugim zemljama funkcionira vladivina prava, odnosno kako ne funkcionira vladavina prava. Nevjerovatno mi je da imamo dvije potpuno suprotne odluke suda u roku od samo nekoliko dana i 11 dana fizičkog i psihičkog maltretiranja”, rekla je Brnabić novinarima.

Ona se osvrnula na izjavu australskih vlasti da je u Srbiji manje od 50 posto cijepljenih građana.

“Nevjerovatno mi je bilo da vidim brutalne, otvorene laži u Australiji predstavnika države koji kažu da je cijepljenje u Srbiji ispod 50 odsto. U ovom trenutku imamo nekih 58 posto”, navela je Brnabić.

 

Komentari