SRPSKI VOJNIK POKAZAO GDJE JE POKOPAO VUKOVARSKE ŽRTVE ‘Sam sam ih tamo sahranio’

Nikola Kajkić, policajac koji je nakon istraživanja zločina na Ovčari naprasito suspendiran, nastavio je s radom “na svoju ruku”, a potaknut je, kaže, “savješću i građanskom kao i ljudskom obvezom”.

Srbin još 2017. želio pokazati grobnicu?

Osim toga, dodatan motiv za moguć pronalazak žrtava s Veleprometa mu je Srbin (Ž.M.), koji mu je, objašnjava, još 2017. godine, dao obavijest o grobnici u kojoj se nalazi od 10-20 ubijenih, a koje je pokopao upravo on.

“Ta obavijest je evidentirana kroz policijski zapis, bilješku i do danas nitko nije nažalost po tome postupao niti reagirao, niti ga je po tom pitanju bilo tko iz službi zvao i tražio pomoć, a ovaj čovjek je svjedok i dokaz za nebrigu s obzirom da ga nitko službeno nije zvao da pokaže grobnicu i da se iskopaju tijela naših heroja što dovoljno govori o našoj inertnosti”, tvrdi Kajkić i napominje da je suspendiran od 2018.:



Dječak u masovnoj grobnici?

“Od tada ne radim policijski posao i nemam ovlasti da postupam, međutim vapaj žrtve i poziv obitelji naših nestalih jači su od svega, stoga volju i želju ovog poštenog čovjeka nisam mogao ignorirati već smo pristupili prokazivanju s pretpostavkom i željom da pronađemo tijela”.

Po izjavi ŽN u grobnici se nalazi između 10- 20 tijela, po njegovoj procjeni najmlađa žrtva koju je unutra sahranio je starosti između 12-13 godina. Tvrdi da je riječ o dječaku koji je ubijen sa šest metaka u leđa.

Komentari