Srijeda: Opet stabilnije i danju toplije, ali ujutro hladnije, ponegdje uz mraz, na Jadranu još jaku buru

Ilustracija

U srijedu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano, osobito prijepodne, dok će poslijepodne biti umjerene naoblake. Ujutro ponegdje može biti slabog mraza, a najviša dnevna temperatura bit će oko 15 °C.

Razmjerno hladno jutro bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz temperaturu zraka na 2 metra visine između -2 i 1 °C. Danju pretežno sunčano, na sjeveru uz umjerenu naoblaku, te najvišu temperaturu između 13 i 15 °C.

Najveća vjerojatnost za jutarnji mraz je u gorskim krajevima, gdje bi se temperatura mogla spustiti do -3 °C. Uz obilje sunca, na sjeverom Jadranu i bez oblaka, poslijepodnevna temperatura bit će između 9 i 13 °C, uz more između 14 i 16 °C. Osjet hladnoće na moru će pojačavati jaka bura, u prvom dijelu dana još na udare i olujna, koja će prema kraju dana oslabjeti.

Umjerene i jake, na udare i olujne bure bit će u prvom dijelu dana i na srednjem Jadranu. Poslijepodne njezino slabljenje, prema otvorenome i okretanje na sjeverozapadni vjetar, uz umjereno valovito i valovito more. Prevladavat će sunčano, uz svježe jutro u unutrašnjosti Dalmacije te malu vjerojatnost za mraz po kotlinama, a dnevna će temperatura porasti do 17 °C.



Jutarnja temperatura između 5 i 9 °C, a najviša dnevna između 15 i 17 °C bit će i na jugu Hrvatske, uz sunčano vrijeme. Jaka bura će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadni i zapadni vjetar.

U nastavku tjedna toplije, ali ujutro još ponegdje moguć mraz

I sljedećih dana na kopnu će prevladavati sunčano, pri čemu u subotu može biti umjerene i povećane naoblake, ali će se zadržati uglavnom suho. U četvrtak ujutro još ponegdje može biti slabog mraza pri tlu, osobito po kotlinama gorskih krajeva, a zatim ujutro toplije. Dnevna temperatura bit će u porastu.

Na Jadranu također pretežno sunčano i postupno toplije. Vjetar će biti slab do umjeren, ujutro uz obalu bura, danju jugozapadni i zapadni, prema otvorenom i sjeverozapadni, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari