Srića odgovorio Milanoviću: Pozivam predsjednika na covid odjel da vidi kako se pacijenti bore za svaki dah

N1/Screenshot

Hrvatski pulmolog Saša Srića danas je putem svog facebook profila objavio status u kojem je kritizirao današnji istup aktualnog predsjednika Zorana Milanovića koji je rekao da je bolje da smo implementirali švedski model borbe protiv koronavirusa.

Evo što je Srića napisao u svom postu: “Uporna ponavljanja i stalno isticanje potrebe za pridržavanjem epidemioloških mjera uz nužno i bitno cijepljenje nisu samo pusta priča nego potreba zbog očuvanja zdravlja naše nacije.

Brojka raste,interes za cijepljenjem pada a broj hospitaliziranih i onih pacijanata na respiratoru nažalost raste. Očekivano,ali svakako neželjeno. Dok svi znanstvenici i liječnici neumorno pozivamo i apeliramo na cijepljenje i pridržavanje epidemioloških mjera jer su jedini spas vrlo bahato u njegovom stilu predsjednik RH Zoran Milanović aktualne mjere smatra nepotrebnim i protivi im se zagovarajući švedski model koji je pokosio brojne živote..

Predsjedniče, prepusti struci da procijeni i ocijeni što je najpametnije,a kad sve krene pozivam te na Covid Odjel da vidiš kako se pacijenti bore za svaki dah.
Ovu pandemiju moramo i hoćemo pobijediti,ali samo sa čvrstim stavom i na zdravim temeljima..



Komentari