SREDIO PREKO VEZE Dragan Kovačević kupio počasno mjesto u Aleji velikana

“Kad bi se mjesta u Aleji zaslužnih prodavala živima, vrlo brzo bi bila rasprodana jer uvijek ima bogatih ljudi koji si to mogu priuštiti. U trenutku kada je Kovačeviću bivša voditeljica groblja Ljerka Ćosić odobrila mjesto i jeftino ga prodala, bilo je niz zahtjeva zaista zaslužnih građana koji su bili na čekanju”, izjavio je za 24sata sugovornik iz Gradskih groblja i groblja Grada Zagreba.

Ne mora prijaviti na imovinskoj kartici

Iz Gradskog groblja neslužbeno su potvrdili da su Kovačeviću dodijeljena čak dva grobna mjesta za što je platio između 200.000 i 300.000 kuna, a isto su potvrdili i iz Zagrebačkog holdinga uz objašnjenje da je na Mirogoju bilo slobodnih mjesta pa se zahtjevu i udovoljilo.

“On je u biti dobio samo komad parcele, o svojem trošku je napravio grobnicu u koju je sveukupno uloženo barem 200.000 do 250.000 kuna. Ona sad vrijedi barem pola milijuna kuna”, pojasnio je sugovornik.

Grobno mjesto Kovačević ne mora prijaviti u imovinskoj kartici jer ono nije nikad privatno vlasništvo, nego postoji pravo korištenja koje se može prodavati.



Komentari