SRBI NE STAJU! Najavljena nova optužnica, kreću na admirala Lošu: ‘Nakon izvršenja prikrivali su zločin’

Foto: Ivo Ravlic/Cropix

Odvjetnik Dušan Bratić najavio je kaznenu prijavu protiv još tri člana Glavnog stožera Hrvatske vojske

Nakon što su jučer srpski mediji objavili da je Apelacijski sud u Beogradu potvrdio rješenje Višeg suda u Beogradu kojim je potvrđena optužnica srpskog Tužiteljstva za ratne zločine protiv četvorice časnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva za “ratne zločine počinjene u vojno-redarstvenoj akciji Oluja 1995. godine”, danas stiže najava novih kaznenih prijava.

Odvjetnik Dušan Bratić, koji je, kako navode srpske Večernje novosti, zastupnik preživjelih na Petrovačkoj cesti 1995. godine, najavio je kaznenu prijavu protiv još tri člana Glavnog stožera Hrvatske vojske.

“Tužiteljstvu za ratne zločine u Beogradu podnijet ćemo novu kaznenu prijavu zbog istog događaja s pisanim dokazima Hrvatske vojske i protiv admirala Davora Domazeta Loše, načelnika Obavještajne uprave Glavnog stožera HV-a u Oluji, brigadira Ilije Maricica, pomoćnika načelnika Glavnog stožera zaduženog za upotrebu Ratnog zrakoplovstva i generala Pavla Miljavca, šefa Operativnog tima A u Glavnom stožeru u vrijeme oba zločina, i na komunikaciji Bosanski Petrovac – Ključ i u Svodni.



Prva dvojica su bili suučesnici u donošenju odluke da se izvrši ovo djelo, a ovaj posljednji suučesnik u izvršenju te odluke, dok su sva trojica nakon izvršenja prikrivali zločin.

Ako tužiteljstvo Srbije podlegne političkom pritisku i ne goni i njih, dostavit ćemo prijavu i dokaze tužiteljstvu druge dvije zemlje, članice EU, koje su također po principu Univerzalne jurisdikcije već osudile dvojicu Hrvata za zločine nad Srbima u logoru Dretelj kod Čapljine. Tako ćemo s njima razgovarati, na terenu prava, a njima ostavljamo teren politike i post-zločinačke nagone pomoći izvršiteljima u izbjegavanju pravde”, rekao je Bratić.

Komentari