‘Sramotno je danas još jednom slušati o pijetetu za SVE žrtve, a niti jednom riječju ne reći onu jednostavnu, ali za Srbe očito bolnu istinu’

Bruno Konjevic / CROPIX

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Hrvoje Zekanović preko društvenih mreža istaknuo je kako je sramotno na današnji dan slušati o žaljenju i pijetetu za sve žrtve u Vukovaru koje izražavaju lideri SDSS-a i SNV-a, a na kje nasjedaju, kako tvrdi, i neki lideri desnice.

“Nevjerovatno je svakodnevno slušati navijanje mainstream medija za pomirbu bez priznavanja krivice od strane agresora. Međutim, ovakvo ponašanje kulminira iz godine u godinu s vrhuncem u ovoj 2020. godini. Što možemo očekivati sljedećih godina nije teško pretpostaviti”, napisao je međuostali Zekanović.

Status saborskog zastupnika prenosimo u cijelosti: 

“Za sve one koji nisu sigurni, a prije svega mislim na predstavnike srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj želim još jednom jasno reći istinu koja se sustavno pokušava izokrenuti.

Smiješno je žaljenje za svim žrtvama koje čujemo od Borisa Miloševića i Milorada Pupovca, a na koje nasjedaju čak i neki “lideri desnice”. Nevjerovatno je svakodnevno slušati navijanje mainstream medija za pomirbu bez priznavanja krivice od strane agresora. Međutim, ovakvo ponašanje kulminira iz godine u godinu s vrhuncem u ovoj 2020. godini.



Što možemo očekivati sljedećih godina nije teško pretpostaviti.

Sramotno je danas u Vukovaru još jednom slušati o pijetetu za SVE žrtve, a niti jednom riječju ne reći onu jednostavnu ali za Srbe očito bolnu istinu koja glasi: Mi Srbi iz Hrvatske zajedno s braćom preko Dunava i Drine smo palili i žarili po Hrvatskoj, bombardirali smo hrvatske gradove, okupirali smo dijelove Hrvatske, vodili ljude nad jame i rezali im vratove, OPROSTITE!

Tek kada na ovaj način od Borisa, Milorada i Aleksandra čujemo istinu možemo korak dalje. Mnogi Hrvati kao mnogo puta do sad kroz povijest bez obzira što su na strani istine i pravde još jednom spuštaju ramena i misle, ajmo podijeliti krivicu samo da završi priča, ne znajući da je to siguran put do još jedne Ovčare ili Bleiburga u stvarnom ili prenesenom značenju.

Do eventualne iskrene isprike molim vas budite tiho, pogotovo na današnji dan”, napisao je Zekanović na svom Facebook-u.

 

Komentari