SPOJEN PELJEŠKI MOST Plenković: Neopisivo zadovoljstvo da je Hrvatska spojena

Podizanjem 165. segmenta čelične rasponske konstrukcije, Pelješki most u srijedu navečer potpuno je spojen od Komarne do Brijeste što označava i povezivanje teritorija Republike Hrvatske.

Premijer Andrej Plenković je ovom prigodom rekao: “Neopisivo mi je zadovoljstvo reći da je Hrvatska spojena!”

“Ovaj je projekt bio san mnogih proteklih 25, 30 godina i mi smo večeras ostvarili cilj koji rješava problem star 300. To je fascinantno postignuće hrvatske države. Ovo večeras najbolje opisuje tezu o modernom suverenizmu, kako realizirati strateške nacionalne interese, cilj hrvatske države, a sve to uz osnaženu poziciju Hrvatske u međunarodnoj zajednici.

Ovaj most ne spaja samo Hrvatsku, nego i EU, ne razdvaja Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, ostat će trajna stečevina svima koji su težili ostvariti ovaj projekt, svehrvatski projekt.



Postigli smo dva temeljna cilja – Hrvatska je postigla pravo da spoji teritorij, a BiH ima bezbrižan prelazak brodova do Neuma. Ovaj je most toliko grandiozan, lijep i velik da bi ispod njega mogao i Titanic proći. Ovo je najveća konstrukcija koju smo izgradili ako izuzmemo autoceste”, rekao je Plenković.

Simboličkim prelaskom posljednjeg spojenog segmenta obilježeno je spajanje konstrukcije Pelješkog mosta.

Spojen je Pelješki most! Republika Hrvatska je spojena, rekao je voditelj programa Duško Ćurlić.

HRVATSKI TERITORIJ JE POVEZAN Radnici su postavili na svoje mjesto posljednji segment Pelješkog mosta

 

Komentari