Splitsko-dalmatinska županija: Novih 2,7 milijuna kuna za demografsku obnovu

Foto: Vojko Basic / CROPIX

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban u utorak je potpisao ugovore po kojima se u sklopu Programa demografske obnove “Tu je tvoj dom” na području županije izdvaja oko 2,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava za 31 obitelj.

Župan Boban je izjavio kako je s današnjim 31 ugovorom završen prvi ciklus program demografske obnove “Tu je tvoj dom” u kojem je ukupno 120 mladih obitelji s područja županije dobilo sredstva u iznosu od 40 do 120.000 kuna za obnovu ili izgradnju kuća ili kupnju zemljišta. Ukupno je, kako se navodu u priopćenju iz županova ureda, u tom prvom ciklusu demografske obnove na području Splitsko-dalmatinske županije osigurano gotovo 11,7 milijuna kuna.

“Te mlade obitelji ostaju na svojim ognjištima, ili se iz grada vraćaju u svoja rodan mjesta”, rekao je Boban. Najavio je i kako će u 2021. godini biti raspisan novi natječaj iz Programa demografskih mjera poticaja mladim obiteljima na području Splitsko-dalmatinske županije.

Nada se kako će Vlada preuzeti taj, kako je rekao, izvrstan demografski projekt kao što je to ranije prepoznala i preuzela inicijative Splitsko-dalmatinske županije koje se odnose na kupnju knjiga za sve osnovnoškolce ili besplatne prijevozne karte studentima u željezničkom prometu na cijelom području Republike Hrvatske.



Komentari