Splitski župan: Ne bih rekao da se Dalmatinci manje pridržavaju odredbi Nacionalnog stožera

Foto: Vojko Basic / CROPIX

Župan Splitsko-dalmatinski Blaženko Boban odbacio je u petak primjedbe da se Dalmatinci nešto manje pridržavaju mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom poručivši kako je, otkada su mjere uvedene, u toj županiji bilo svega 14 prekršaja u radu ugostiteljskih objekata.

“Ja ne bih rekao da je to baš tako. To proizilazi iz brojki koje imamo u koordinaciji s našom Policijskom upravom Splitsko-dalmatinske županije koja je sastavni dio Stožera naše županije. Otkad su mjere uvedene bilo je svega 14 prekršaja što se tiče rad ugostiteljskih objekata na području Splitsko-dalmatinske županije. Od tih 14 prekršaj 10 ih je čak bilo prva dva dana, a u posljednja četiri dana nemamo zabilježen nijedan prekršaj”, rekao je Boban u video izjavi na stranici Županije.

Naime, ministar Beroš je na jučerašnjoj konferenciji za novinare izrazio nezadovoljstvo vijestima koje “dobiva od kolega i prijatelja iz Zadra, Splita i Šibenika” da se tamo mladi i dalje okupljaju u kafićima sa zatamnjenim staklima, druže se, piju i zabavljaju se.

Boban je u svojoj video-izjavi zahvalio ministru zdravstva Viliju Berošu, ravnateljici Klinike za infektivne bolesti Alemki Markotić i cijelom Nacionalnom stožeru rekavši kako rade iznimno kvalitetan posao.



Građane i institucije koje uoče ponašanje protivno preporukama Nacionalnog stožera Boban je pozvao da prijave Policijskoj upravi Splitsko-dalmatinske županije, koja, kako je istaknuo, kvalitetno radi posao.

“Građane koji još uvijek misle da njihovo nepridržavanje odredbi može ugroziti samo njih, grdno se varaju. Oni mogu ugroziti njihove obitelji i puno širu populaciju na području naše županije. Zato vas molim još jednom – i Dalmacija i svi ostali dijelovi Hrvatske su jedna Hrvatska,” poručio je Boban.

Komentari