Splitski OPG-ovci prikupljaju hranu za područja pogođena potresom

Split/tržnica/Miroslav Lelas/PIXSELL

Virtualni pazar (tržnica) Split pozvala je sva obiteljska-poljoprivredna gospodarstva (OPG) i ostale da doniraju svježe voće i povrće, jaja, meso i druge prehrambene namirince za stanovništvo stradalo u potresu na području Sisačko-moslavačke županije.

Pozivaju proizvođače, ponuđače voća i povrća, mesnice, ribarnice, proizvođače jaja, sira, mlijeka, meda, kao i građane da u subotu od 13 do 16 sati donesu svježu hranu, voće, povrće i druge namirnice koje će se transportirati na područje Gline i Petrinje izravno ljudima ili kuharima koji tamo kuhaju obroke.

“Svježe voće i povrće se prikuplja u subotu od 13 do 16 sati u prostorima skladišta RALU Logistike, na adresi Vranjički put 8, bivši Gavrilović pokraj skladišta Solin Građe. Namirnice će se hladnjačama transportirati u odgovarajuće skladište blizu stradalih područja i tamo distribuirati ljudima na terenu ili kuharima koji će to kuhati na terenu”, navodi u priopćenju Virtualni pazar Split.

Donatore se moli da svoje proizvode donesu zapakirane u kutijama ili u vrećama pogodnima za transport. Najavili su da će sve prikupljeno kamioni prevesti u skladište tvrtke Fructus Moslavina u Velikoj Ludini, a potom će se sve distribuirati potrebitima.



Komentari