Splitski liječnik: Treba uvesti kazne za one koji se ne pridržavaju mjera

screenshot

Doktor Ivo Ivić, Ravnatelj zaraznog odjela KBC-a Split, na konferenciji za medije rekao je da misli da bi trebalo uvesti kazne za one koji se ne pridržavaju mjera.

Uspoređujući trenutnu epidemiološku situaciju s onom na proljeće rekao je da još nije moguće procijeniti je li sada više teško oboljelih pacijenata.

“Nemam dojam da ima više teških slučajeva, ali ih ima dovoljno. Epidemija je u Splitsko-dalmatinskoj županiji preintenzivna da bismo vjerovali da se te brojke neće približiti onima zimi, ili ih premašiti. Zimi je bio lockdown, a sada ljudi slobodno komuniciraju i infekcija se širi. Ponašaju se prilično neodgovorno. Da su se ponašali odgovorno ne bismo imali ovakve brojeve. Ovo je naša odgovornost”, kazao je Ivić.

Ivić smatra da građane treba početi kažnjavati ako se ne pridržavaju propisanih epidemioloških mjera.



“Mislim da bi sada trebalo razmišljati o kažnjavanju za nepridržavanje mjera.”

Ivić smatra kako početak školske godine neće dovesti do povećanja broja zaraženih nego da to isključivo ovisi o ponašanju građana.

“Naravno da će se infekcija širiti, ali ne samo zbog djece nego generalno našeg ponašanja, druženja, skupova, obiteljskih i oni širih u kojima se ne nosi maska i ne pridržava se fizičke distance”, dodao je.

Završila je turistička sezona, no Ivić ne smatra da će to utjecati na epidemiološku sliku.

“Mi nemamo hospitaliziranih gostiju, nego su to isključivo naši ljudi, iz grada Splita i okolnih mjesta. Jasno je da se ne rado o turizmu, on je doprinio, ali samo naše ponašanje i nepridržavanje mjera glavni su razlog zašto ova županija odskače”, istaknuo je.

Podsjetimo, u Splitsko-dalmatinskoj županiji danas je zabilježen 31 novi slučaj zaraze koronavirusom, piše N1.

Komentari