Splitski infektolog oštro po Vidović Krišto: Njezina sloboda da ne nosi masku ne može ugrožavati nečiju slobodu da ostane zdrav

Zastupnica Domovinskog pokreta Karolina Vidović Krišto ponovno je odbijala nositi masku u Saboru. Zatražila je od Nacionalnog stožera civilne zaštite da ukine obvezu nošenja maske za djecu, a kako je sama odbila staviti masku, predsjednik Sabora Gordan Jandroković ju je do kraja dana udaljio sa sjednice. 

‘Što ako gospođa Krišto prenese virus nekoj drugoj osobi i ta osoba njezinu slobodu, dakle nenošenje maske, plati svojim životom’, pita se doktor Ivo Ivić.

Šef splitske infektologije Ivo Ivić kaže da se “zastupnica bavi stvarima koje jednostavno ne razumije”.

“Ne znam kakve su to sve teorije urota ili što, ali gospođa čini veliku štetu jer je na poziciji saborske zastupnice koja bi trebala prosvjećivati, a ne falsificirati. Ona može željeti da nema bolesti COVID-19, ali epidemija je tu bez obzira na njezine naivne želje.



Bolest je tu, neće nestati, ali noseći masku, držeći distancu, izbjegavanjem većih okupljanja, može se dobro upravljati krivuljom zaraženih. Vidjeli ste ovo ljeto, kad smo se malo više opustili, što se događa. I sad zamislite da poslušamo zastupnicu, skinemo svi maske, družimo se i pravimo se da SARS-CoV-2 ne postoji, pa nastao bi kaos. Ovako uz malu žrtvu možemo upravljati brojem oboljelih, dobro ih zbrinuti, te ostatak sustava može normalno raditi. Njezina sloboda da ne nosi masku ne može ugrožavati nečiju slobodu da ostane zdrav. Primjerice, što ako gospođa Krišto prenese virus nekoj drugoj osobi i ta osoba njezinu slobodu, dakle nenošenje maske, plati svojim životom? Maske su odlična zaštita, ali samo ako ih nosimo svi”, rekao je Ivić za Slobodnu Dalmaciju.

 

Komentari