Splitski infektolog Ivo Ivić: Broj hospitaliziranih u posljednjih nekoliko dana je isti, možda je to naznaka smirivanja epidemijskog vala

Postoje naznake smirivanja epidemijskog vala u Splitsko-dalmatinskoj županiji, rekao je predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split Ivo Ivić. No, istaknuo je i kako nije “pretjerano pristalica” uvođenja covid potvrda za djelatnike u zdravstvu, što je predložio ministar zdravstva Vili Beroš.

“Broj hospitaliziranih u splitskoj bolnici u zadnjih sedam dana je isti, što je možda naznaka nekakvog smirivanja ovog epidemijskog vala”, rekao je Ivić u programu Radio Splita.

Za najavu ministra Beroša o uvođenju covid potvrda za radnike u zdravstvu istaknuo je da nije “pretjerano pristalica” toga.

“Nisam pretjerano pristalica, ja sam za to da se u zdravstvenom sustavu u prvom redu radnike motivira i, drugo, da to bude mjera koja je u cijeloj Europskoj uniji, jer onda će ona biti do kraja provediva. Ako nije u cijeloj Europskoj uniji, ako postoje razlike, bojim se da nam onda može doći do ispadanja ljudi, a svaki nam je dragocjen”, rekao je Ivić.



Dodao je kako je “zajednička profesionalna i ljudska obveza, zvanja i poziv te nadasve misija pomagati ljudima da štite svoje zdravlje, a kad ih bolest ugrozi, na svima nama je stručno i odgovorno skrbiti o njima i liječiti ih”.

“Mi smo tu obvezu prihvatili i tim ciljevima moramo prilagoditi organizaciju zdravstvenog sustava i prilagođavati naš svakodnevni rad okolnostima i uvjetima u kojima živimo i djelujemo”, rekao je Beroš.

Komentari