Splitski gradonačelnik ima ambiciozan plan za uređenje Žnjana. Nedostaje mu samo jedna mala sitnica: 27 milijuna eura

Tom Dubravec / CROPIX

Splitski Žnjan već je dugo ruglo grada, no gradonačelnik je najavio idejni projekt u vrijednosti od 27 milijuna eura kojima bi taj dio grada konačno zasjao. No, problem je što nije još jasan model financiranja, niti postoji točan datum završetka radova. Iz Banovine spominju tek da se nadaju da je start radova nakon turističke sezone.

Ambiciozan plan

Jugo je rastjeralo i ono malo šetača sa žnjanskog platoa, koji izgleda kao pustopoljina.

Ambiciozan plan uređenja Žnjana predstavljen je u Banovini. Plato od 128 tisuća kvadratnih metara trebao bi dobiti šetnicu, ugostiteljske objekte, ukopanu garažu s igralištima na krovu i razne druge sadržaje.

”Kad će biti dovršeno, to vam sada ne mogu reći, ali želimo do sljedećeg ljeta dovršiti najvažniji dio. To su okomite prometnice, šetnica i uređenje objekata”, izjavio je Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Splita.



Uređenje Žnjana koštat će 27 milijuna eura, a bit će potrebno isto toliko godina za povrat investicije. Grad od Vlade misli tražiti koncesiju za upravljanje na 30 godina.

”Nadam se samo da u realizaciji svih ovih planova koji lijepo izgledaju na papiru neće doći do poznatih HDZ-ovih smicalica u dodjeljivanju koncesijskih odobrenja i osiguravanju ruku u gradskom vijeću”, rekla je splitska gradska vijećnica Marijana Puljak.

Projekt još nema model financiranja, ali već je jasno da sadašnja gradska vlast neće imati vremena završiti uređenje Žnjana u svom mandatu.

Komentari