Splitska policija u ophodnji kafića pronašla je 10 nepravilnosti, prema jednom muškarcu upotrijebili su sredstva prisile

Pixabay

Splitsko-dalmatinska policija izvijestila je da je u noći na nedjelju u deset ugostiteljskih objekta utvrdila nepravilnosti u radu zbog prekoračenja radnog vremena.

Policija je nadzor provela na području županije u 163 ugostiteljska objekta u kojima je provjeravala poštuju li odluke Stožera Civilne zaštite o privremenom uređivanju rada i ograničavanju radnog vremena, izvijestila je policija koja će nepravilnosti prijaviti Državnom inspektoratu i Stožeru Civilne zaštite.

U objektu na Poljičkoj cesti, u okviru dozvoljenog radnog vremena zatečeno je 130 gostiju, a prema jednom muškarcu su uporabljena sredstva prisile te će biti prijavljen zbog prekršaja protiv javnog reda i mira, kažu u policiji.

Na drugoj lokaciji, u manjem ugostiteljskom objektu u ulici Ivana Gudelja u Splitu zatečeno je 66 gostiju, a zbog kršenja odluke o broju osoba u ugostiteljskom objektu i prekoračenju radnog vremena nad odgovornom osobom provodi se kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je širila i prenosila zarazne bolesti.



Uz to, policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad mlađim muškarcem zbog sumnje da se na sinjskom području udaljio iz doma unatoč određenoj covid mjeri te će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti.

Policijska uprava splitsko dalmatinska napominje da kontinuirano provodi aktivnosti vezano uz Odluke Stožera Civilne zaštite te su i tijekom prošlog vikenda (14. i 15 studenog) provođenjem nadzora evidentirane nepravilnosti u radu ugostiteljskih objekata.

Obavljenim nadzorom rada, u suradnji s Državnim inspektoratom, u 10 ugostiteljskih objekata utvrđeno je nepoštivanje rada do 24 sata, dok je Državni inspektorat za tri objekta pokrenuo postupak sankcioniranja.

Komentari