SPEKTAKL NA MAKSIMIRU: Tisuće vjernika na najvećem duhovno-glazbenom događaju u ovom dijelu Europe

Foto: Dnevno.hr

Maksimirski stadion večeras je domaćin velikog duhovnog koncerta u sklopu najvećeg duhovno-glazbenog događaja u ovom dijelu Europe ‘Progledaj srcem’.

Stadion se počeo puniti već od 14 sati popodne, a posjetitelje glazbeno animira dvadeset izvođača duhovne glazbe. Brojni su iskoristili priliku i za svetu ispovijed. Naime, na Maksimiru se nalazi 25 svećenika, piše dnevno.hr.

U službenom programu od 20 sati nastupa 17 izvođača suvremene duhovne glazbe uz pratnju orkestra u kojemu su 24 instrumentalista, sve redom vrhunskih hrvatskih glazbenika.

Koncert se prvi put održava na otvorenome, na Stadionu Maksimir u Zagrebu, gdje može primiti više od 50 tisuća posjetitelja. Zbog zahtjevne organizacije u kojoj sudjeluje gotovo dvjesto volontera i velikog broja ljudi koji dolaze iz svih dijelova Hrvatske i inozemstva, organizator je izdao preporuke kako bi sve teklo u redu kao i ranijih godina.



S obzirom na trajanje koncerta od 20 sati do ponoći, preporučuje se da posjetitelji, osobito obitelji, predvide dolazak sukladno svojim i dječjim potrebama. Iz toga je razloga dopušteno unijeti vlastito osvježenje: vodu, dječju hranu, sendvič, voće, te manju prostirku. Ne treba zaboraviti ni zaštitu od poslijepodnevnog lipanjskog sunca: kreme sa zaštitnim faktorom, kape, šešire ili mali kišobran na rasklapanje (bez tvrde drške). Za one koji teško stoje, moguće je unijeti lagani stolčić na rasklapanje od tkanine koji će se moći raširiti na tvrdoj podlozi na jugozapadu. Ugostiteljski punktovi za kupnju dodatne konzumacije bit će dostupni unutar stadiona kao i sanitarni prostori.

Pogledajte atmosferu:

https://www.facebook.com/watch/?v=1480193142412744

Komentari