Specijalac iz Lučkog udaljen iz službe i pritvoren, podignute kaznene prijave

RTL

Kako doznajemo, 48-godišnji Leon Lučić i 35-godišnji specijalac iz ATJ Lučkog A.V. osumnjičeni su za kazneno djelo iznude u pokušaju. Uz to, Lučić je osumnjičen i za kazneno djelo nanošenje teške tjelesne ozljede.

“U odnosu na događaj fizičkog sukoba više osoba koji se dogodio 10. siječnja oko 11:45 sati na nadvožnjaku autoceste A1, u blizini Draganića, a u kojem su dvojica muškaraca (48 i 38 godina) teško ozlijeđena i jedan lakše (36), do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je za kazneno djelo teške tjelesne ozljede osumnjičen 48-godišnji muškarac. Ujedno, spomenuti 48-godišnjak te 35-godišnjak osumnjičeni su i za kazneno djelo iznude u pokušaju”, priopćeno je iz policije.

“Naime, kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su 48-godišnjak u suradnji i prema prethodnom dogovoru s 35-godišnjakom te još najmanje jednom nepoznatom osobom, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, 7. siječnja od 36-godišnjaka uz ozbiljnu prijetnju pokušali iznuditi određeni novčani iznos.

U cilju dovršenja kaznenog djela, 10. siječnja kontaktirali su oštećenog 36-godišnjaka i naveli ga na susret na nadvožnjaku autoceste A1 u blizini Draganića, gdje je došlo do fizičkog sukoba, odnosno uporabe sile od dvojice osumnjičenih (48,35) i to uz prijetnju vatrenim i hladnim oružjem. Tijekom tog sukoba 48-godišnjak je teško ozlijedio 38-godišnjaka, a i sam je teško ozlijeđen”, dodaje se u priopćenju policije.



Osumnjičeni 35-godišnjak je pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko, a navedenog dana nije bio u službi. Protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti, a ujedno je udaljen iz službe, doznaje se od PU karlovačke.

35-godišnji specijalac je nakon kriminalističkog istraživanja pritvoren i uz kaznenu prijavu doveden na općinsko državno odvjetništvo. Zbog teških ozljeda 48-godišnji Leon Lučić nalazi se u bolnici. Prema njemu, nakon što bude moguće u odnosu na zdravstvene razloge, slijedi naknadno postupanje policije. Policija nastavlja s kriminalističkim istraživanjem ovog događaja.

Komentari