Spajić: Slatinski HDZ-a na listu za gradsko vijeće pokušao progurati čovjeka s kaznenom presudom

Kandidat za župana Virovitičko-podravske županije iz redova Domovinskog pokreta Daniel Spajić na svom Facebook profilu navodi kako je tajniku slatinskog ogranka HDZ-a Danijelu Kireti odbijena kandidatura za Gradsko vijeće Grada Slatine zbog pravomoćne presude za prijetnje. 

“U 575 općina, gradova i županija ovog će se vikenda voditi bitka za vlast. Političke stranke i neovisne liste ukrstit će koplja u žestokim obračunima koji će im u slučaju pobjede omogućiti četiri godine upravljanja proračunom.

No jednom od vodećih ljudi slatinskog HDZ-a, tajniku ogranka Danijelu Kireti, odbijena je kandidatura za Gradsko vijeće Grada Slatine, sukladno Zakonu o lokalnim izborima.
Naime, Kireta je pravomoćno osuđen za dva kaznena djela protiv osobne slobode, odnosno za ozbiljne prijetnje usmrćivanjem na jedinstvenu kaznu zatvora od 8 mjeseci, pretvorenu u dvije godine uvjetno.

Protiv tajnika lokalnog ogranka HDZ-a Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici podnijelo je optužnicu zbog dva kaznena djela iz članka 129. st. 2 Kaznenog zakona jer je počinio kaznena djela protiv osobne slobode prijetnjom. Tajnik lokalnog HDZ-a je u veljači 2017. godine u kasnim noćnim satima u ugostiteljskom prostoru u namjeri da ustraši iznio ozbiljne prijetnje smrću”, napisao je Spajić u svojoj objavi.



Kontaktirali smo i Danijela Kiretu da nam potvrdi tu informaciju, te pitali kako je moguće da je unatoč tome što ima presudu za kazneno djelo pristao biti na listi za lokalno Gradsko vijeće.

Kireta nam je kratko rekao kako on nije na listi HDZ-a za Gradsko vijeće Grada Slatine upravo zbog navedene presude, te kako se nije niti kandidirao, te kako će one koji objave suprotno ‘tužiti za klevetu’.

 

 

Komentari