Spajić: Ministar Butković izvrće činjenice u svoju korist i nema sluha ni kompetencije za rješavanje problema u cestovnom prijevozu

Daniel Spajić

Zastupnik Domovinskog pokreta Daniel Spajić uputio je danas u na aktualnom prijepodnevu pitanje ministru Olegu Butkoviću zašto ne želi primiti predstavnike cestovnih prijevoznika.

Naknadno je na društvenim mrežama komentirao kako je ministar Oleg Butković današnjim odgovorom pokazao kako izvrće činjenice u svoju korist i kako nema sluha ni kompetencije za rješavanje problema u cestovnom prijevozu te da će Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika demantirati njegove tvrdnje. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Ministar prometa Butković je nakon mog današnjeg zastupničkog pitanja zašto već četiri mjeseca ne prima predstavnike Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika, koji se muče s ograničenjima prometovanja preko graničnih prijelaza sa Republikom Slovenijom, prozvao mene i Udrugu za iznošenje laži.

Međutim, u svom odgovoru jasno sam iznosi da je zadnji sastanak s predstavnicima Udruge održao prije desetak dana na temu uređenja prometovanja u zimskim uvjetima, dakle, govori o sastanku koji nema apsolutno nikakve poveznice sa situacijom koja je iznesena u pitanju i za koju sam zatražio odgovor.



Bespredmetno je referiranje na sastanak koji nema nikakve veze s mojim pitanjem i pokušavanje javnog omalovažavanja i mene i prijevoznika.

Činjenica jest da je Butković posljednji sastanak s Udrugom na temu o kojoj sam govorio održao 1. srpnja 2020. u svom kabinetu, uz prisustvo njegove zapisničarke, o čemu stoga zasigurno postoji i službena bilješka. Od tog dana do danas zaprimio je pisane i usmene zamolbe za sazivanje sastanka, a kako bi se prijevoznicima sa sjedištem u središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji dali konkretni odgovori kako da nastave svoje poslovanje u ovakvim diskriminatornim uvjetima, jesu li inicirani pregovori s novim slovenskim ministrom nadležnim za promet i infrastrukturu, te kakav je tijek pregovora.

Do danas, dakle puna četiri mjeseca nije sazvao niti održao sastanak na tu temu. Umjesto toga, govori o sastancima koji su održavani s predstavnicima Udruge, a kroz koje se riješio niz problema, što nitko ne negira, međutim riječ je o situacijama koje su riješene i nisu aktualne.

Kao što ministar sam navodi u svom izlaganju, još 2019. godine u razgovoru sa slovenskom stranom riješeno je pitanje prometovanja prijevoznika iz Dalmacije. Stoga mogu samo ponoviti svoje pitanje – zašto ne želite primiti predstavnike cestovnih prijevoznika?”, napisao je Spajić na Facebooku.

 

Ministar prometa Butković je nakon mog današnjeg zastupničkog pitanja zašto već četiri mjeseca ne prima predstavnike…

Objavljuje Daniel SpajićUtorak, 3. studenoga 2020.

Komentari