Šostar: Moderna nam još nije stigla, doći će danas ili sutra. Potpuno je svejedno čime se cijepite

Matija Habljak/PIXSELL

Zagreb se danas pridružuje ostatku Hrvatske u cijepljenju opće populacije, a ravnatelj NZJZ-a “Andrija Štampar” Zvonimir Šostar rekao je jutros u emisiji Hrvatskog radija U mreži Prvog kako je u Zagrebu sve spremno za cijepljenje.

Šostar je rekao da se od oko 500 liječnika obiteljske medicine u gradu njih 400 javilo i izrazilo želju da cijepi.

“Imamo na raspolaganju 12.000 doze AstraZenece, dakle, tri bočice bi dobio svaki cjepitelj, od kojih će nekih 35 posto cijepiti u svojim ordinacijama, a 65 posto na 19 punktova. Moderna nam još nije stigla prošli tjedan, iako je bila najavljena, vjerujem da će danas ili sutra doći, tako da ćemo odmah proslijediti našim kolegama još po jednu bočicu Moderne, dakle 10 doza”, rekao je Šostar.

Članica izvršnog odbora KoHOM-a Mirela Marković rekla je da nije još dobila doze cjepiva. U njezinoj ordinaciji cijepljenje kreće sutra ujutro. Kaže kako se svakim danom sve više ljudi javlja za cijepljenje, a od prošlog tjedna počela se javljati i mlađa populacija. Sve više javljaju se i stariji pacijenti i oni do 65 godina. Organizacijom je djelomično zadovoljna:



“Uvijek se može poboljšati i mislim da će to, kako vrijeme odmiče, biti sve bolje organizirano. U ovom trenutku je najbitnije da cijepljenje krene, pacijenti su nam na prvom mjestu, i da što prije počnemo živjeti normalno”, rekla je Marković.

Šostar: Potpuno svejedno čime se cijepite

Šostar je pojasnio kako AstraZenecino cjepivo ne zahtijeva posebne uvjete, dok se Moderna mora transportirati smrznuta.

“Ogroman posao radimo i djelatnici rade do 11, 12 navečer”, rekao je Šostar, dodavši da će se dostava cjepiva završiti danas poslijepodne.

Odbacio je bojazan oko učinkovitosti AstraZenecina cjepiva i naglasio da je potpuno svejedno čime se cijepite.

“Svo cjepivo na ovom svijetu koje se rabi štiti vas kako od teških oblika bolesti, tako od hospitalizacije, u konačnici i respiratora”, rekao je Šostar.

Dodao je kako bi, ako sve bude idealno, ovaj tjedan procijepili 17.000 ljudi.

Komentari