Solin: Uhićena dvojica muškaraca zbog posjedovanja ilegalnog oružja i streljiva

Solinska je policija uhitila dvojicu muškarca (41) i (68) od kojih je mlađi pucao u zrak iz pištolja i puške, a kod starijeg je u kući pronađeno više komada raznog oružja i streljiva, doznaje se u splitskoj policiji.

Kako prenosi N1, sve se dogodilo u subotu oko 11 sati kada je policija zaprimila dojavu o pucnjavi iz vatrenog oružja u mjestu Nisko. Policajci su izašli na mjesto događaja te utvrdili da nitko nije ozlijeđen niti je došlo do oštećenja imovine, ali su ipak uhitili dvojicu muškaraca.

Istraživanjem je utvrđeno da je između 10 i 11 sati u mjestu Nisko 41-godišnjak ispalio u zrak više hitaca iz pištolja i automatske puške, kažu u policiji. U sklopu istraživanja je obavljena pretraga kuće koju koristi 68-godišnjak i tom je prilikom pronađena automatska puška cal 7,62 mm s tri spremnika.

Stariji muškarac je predao i drugo oružje koje legalno posjeduje i to pušku marke CZ kalibra 8,57 mm s 20 komada streljiva i pušku marke CZ kalibra 12 mm s 14 kom streljiva. Dragovoljno je policijskim službenicima predao i pištolj CZ TT 7,62 sa spremnikom i 31 komadom streljiva, lovačku pušku marke Winchester, pušku marke IŽ , pušku marke ČZ i jednu zračnu pušku marke Slavija koje je član obitelji legalno posjedovao.



Protiv 68-godišnjaka će policija podnijeti kaznenu prijavu zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, dok će protiv 41-godišnjaka podnijeti Optužni prijedlog radi počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Komentari