ŠOKANTNO? Bivši ljuti suparnici sada u Americi rade zajedno u interesu Hrvatske

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović u Americi neće biti sam. Naime, na put je pozvao bivšu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović. Iako ona neće biti dio službene delegacije, kao bivša predsjednica u vrijeme zasjedanja UN-a odradit će dio neformalnih sastanaka, objavio je Dnevnik.hr.

“Obavljam dužnosti u području međunarodnih odnosa, sigurnosne politike i drugih elemenata u sklopu programa rada Ureda bivše predsjednice”, rekla je Kolinga Grabar-Kitarović.

Milanović u Ameriku putuje u subotu, bivša predsjednica već je stigla u petak. Kako nije dio službene već neslužbene delegacije, ona sama snosi troškove puta. Do sada aktualni predsjednici nisu baš prakticirali surađivati s prethodnicima.

“Mislim da predsjedniku Milanoviću treba čestitati na takvom jednom iskoraku, malom, ali u dosadašnjoj praksi velikom. Mislim da to dokazuje jednu zrelost demokracije u Hrvatskoj, a pokazuje i državnički pristup predsjednika Milanovića te bivše predsjednice”, rekao je Miomir Žužul, bivši veleposlanik u SAD-u.


Prije tjedan dana, bivša predsjednica i sadašnji predsjednik družili su se u Buzetu. Već u subotu će Grabar Kitarović odraditi sastanke u Nacionalnoj zakladi za demokraciju, a sljedeći će tjedan presjedati panelom oko Afganistana u organizaciji ureda za veterane.

“Ona je dok je radila u NATO-u i kao predsjednica imala dosta uvida u to što se događa tamo i drugo je, pogotovo povezano s Afganistanom, pitanje sudbine žena i obitelji. Imati u svojoj delegaciji nekoga iz vlastite države tko je uz to i bivši predsjednik i tko se dobro razumije u ta pitanja, ja mislim da je to jako dobra odluka predsjednika”, kaže Žužul.

Teške riječi iz kampanje čini se pale su u zaborav. Dvoje nekoć bivših ljutih suparnika sada zajedno rade u interesu Hrvatske. Pa ono što su si rekli nakon primopredaje vlasti očito nije bila puka fraza… “Svako dobro, javi se…”, objavio je Dnevnik.hr.

 

Komentari