Šok na trajektu za Hvar: Ispod cerade pronađen tigar

Pixabay

Radnike Jadrolinije na jutarnjem brodu dočekao je šok. Ispod jedne cerade pronašli su živućeg tigra. Iz te firme su odgovorili pod kakvim su okolnostima ukrcali tigra na trajekt te što sve treba imati za takvu vrst prijevoza.

Otkud tigar?

Evo što su rekli iz tvrtke vezano za ovaj događaj: “Jadroliniji nije bio prijavljen prijevoz životinje već osobnog vozila s prikolicom. Članovi posade nisu dužni pregledavati sadržaj prikolice, ukoliko nije prijavljen prijevoz opasnih tvari i sl., a kako bi provjerili poštuju li se svi sigurnosni protokoli.”

Za tigra su, kao što vidimo, radnici saznali sasvim slučajno. Naime, vlasnik ih je na pola kanala pitao je li može dignuti ceradu na prikolici da ‘beštija’ dobije malo zraka. Kada su digli ceradu, imali su što i vidjeti.

Što se smije, a što ne?

Na Jadrolinijim stranicama piše kako je dozvoljen prijevoz kućnih ljubimaca i to pasa, mačaka, ptica i ostalih malih životinja. Ove životinje mogu se prevoziti samo tako da ne predstavljaju opasnost ili smetnju za putnike ili brod.Vlasnici, odnosno pratitelji tih životinja preuzimaju rizik za putovanje kućnihljubimaca i moraju sami o njima voditi brigu (hrana, piće, higijene i ostale potrebe), a odgovorni su za sve eventualne štete nanesene putnicima, posadi ili brodu. Psi na brodu moraju imati brnjicu (izuzev psa pomagača) i voditi se na povodniku.

Dozvoljen je prijevoz malih kućnih ljubimaca u salonima, isključivo u torbi za nošenje i prijevoz kućnih ljubimaca maksimalnih dimenzija 45 x 35 x 25 cm s vodonepropusnim dnom. Ukupna težina torbe s kućnim ljubimcem ne smije prelaziti 8 kg.

Torba se mora držati ispod sjedala ili u krilu, a jednom putniku dozvoljava se samo jedna torba s kućnim ljubimcem. Prijevoz malih kućnih ljubimaca je besplatan.Za sve ostale kategorije kućnih ljubimaca zabranjuje se prijevoz katamaranima, ako nisu zadovoljeni tehnički uvjeti na brodu, odnosno boxevi na otvorenim palubama na katamaranima (koji se rezerviraju i naplaćuju).

Na trajektima je prijevoz besplatan uz obavezan boravak na otvorenoj palubi.U slučaju prigovora putnika na ponašanje životinja smještenih u salonu, zapovjednik ima pravo zatražiti da se životinja problematičnog ponašanja smjesti u box na otvorenoj palubi na katamaranima, ako ima slobodnih mjesta, odnosno na otvorene palube na trajektima.

Ako nema slobodnih mjesta u boxevima, zapovjednik ima pravo iskrcati vlasnika i životinju problematičnog ponašanja u prvoj luci pristajanja, bez prava na povrat novaca, piše Dalmatinski portal.

 

Komentari