ŠOK I NEVJERICA! Namjerno pogazio invalida: Divljak izgubio živce i udario po gasu

Vojko Bašić/Cropix

PU primorsko goranska javlja kako je opatijska policija kazneno je prijavila 40-godišnjeg vozača koji je na pješačkom prijelazu namjerno udario pješaka, izvijestila je PU primorsko-goranska.

Incident se dogodio u srijedu, 15. lipnja u Ičićima, a pješak je teško ozlijeđen.

“Opatijska policija je provela kriminalističko istraživanje te utvrdila kaznenu odgovornost 40-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je na obilježenom pješačkom prijelazu u Ičićima, upravljajući osobnim vozilom, namjerno udario 54-godišnjeg pješaka. Riječ je o austrijskom državljaninu, osobi s invaliditetom koja se kreće uz pomoć psa, a koji je u ovom događaju zadobio teške ozljede.

Istraživanjem je utvrđeno kako je Austrijanac oko 22.10 sati prelazio pješački prijelaz s psom-asistentom, a spomenuti 40-godišnji vozač nije imao strpljenja pričekati da isti prijeđe kolnik već mu je počeo trubiti i približavati mu se vozilom.



Od straha da ga ne ozlijedi, pješak je prema vozilu pružio ruku i s njom dotaknuo vozilo te udario po poklopcu motora kako bi ga zaustavio u prolasku. No, vozača to nije spriječilo u nastavku vožnje, već ga je naprotiv razljutilo, pa je na 54-godišnjeg pješaka namjerno krenuo vozilom i udario ga. Zbog zadobivenih ozljeda, pješaku je pružena medicinska pomoć u KBC Rijeka i dijagnosticirane teške ozljede”, izvijestila je policija.

Dodali su da je vozač kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu pod sumnjom u počinjenje kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

 

Komentari