SOA: Republika Srbija sustavno zlorabi svoj sigurnosni aparat optužnicama za špijuniranje u korist Republike Hrvatske

Cropix

“Zabrinjava nas činjenica da srbijanske sigurnosne institucije, radi prikrivanja sumnji u kršenje međunarodnog prava te relativiziranja rada svojih političkih, sigurnosnih i vojnih tijela za interese trećih država, kontinuirano agresivno nastupaju prema Republici Hrvatskoj i njezinim građanima, kao i prema saveznicima u NATO-u”, priopćila je SOA.

Kaznena prijava podignuta je protiv Nikole Kajkića i Dražena Letića o čemu smo pisali. No, SOA tvrdi da je riječ o konstruiranoj kaznenoj prijavi kojom se želi skrenuti pozornost domaće i međunarodne javnosti s ozbiljnih afera u Srbiji, od kojih su dvije recentne: sumnja u korupciju i nezakonitu trgovinu oružjem Srbije s inozemstvom te objava snimke u kojoj ruski obavještajni časnik, pripadnik GRU-a, predaje novac časniku Vojske Srbije.

“Pri tome posebno zabrinjava činjenica da Republika Srbija sustavno zlorabi svoj sigurnosni aparat za ometanje rasvjetljavanja sudbine nasilno odvedenih i nestalih osoba tijekom Domovinskog rata te za prikrivanje ratnih zločina počinjenih nad hrvatskim civilima i vojnicima tijekom velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku, između ostalog i optužnicama za špijuniranje u korist Republike Hrvatske”, navodi u priopćenju SOA.

Srbijanska Sigurnosno-informativna agencija (BIA) objavila je da je podnijela kaznenu prijavu protiv jednog hrvatskog i jednog srbijanskog državljanina zbog navodne špijunaže u korist Republike Hrvatske, a sve po nalogu hrvatskih državnih institucija, uključujući i Sigurnosno-obavještajnu agenciju.



Podsjećamo, za portal Otvoreno Kajkić je rekao da, ako ne reagira Vlada ili SOA, iznjet će podatke od kojih će se tresti država.

KAJKIĆ ZA OTVORENO O PRIJAVI IZ SRBIJE Ako ne reagira Vlada ili SOA reći ću sve što imam, a tada će se tresti država!

Komentari