Snijeg zabijelio dijelove Hrvatske, pahulje lepršaju i u Rijeci i Zagrebu

Snijeg/Marko Dimic/PIXSELL

Snijeg pada u Gorskom kotaru, na Učkoj, u dinarskom gorju, uz granicu s Bosnom i Hercegovinom. Poneka pahulja nošena burom zabilježena je i na području Senja. Snijeg će, kako se čini, zahvatiti i šire zagrebačko područje, granica se ipak pomaknula, no izostat će u Slavoniji i Baranji.

Od jutra kiši pa i grmi duž obale, gdje treba računati na lokalno obilniju oborinu u danima pred nama, pa bi do petka lokalno moglo pasti i do 100 litara kiše po metru četvornom, najizglednije na području Dalmacije. Postoji opasnost od bujičnih i urbanih poplava. 

Meteorologinja N1 televizije Tea Blažević oko 10 sati javila se iz Jastrebarskog, u kojem je tada već padao snijeg i stvarao se tanki sloj na zemlji. Navela je kako je padalinama uzrok Genovska ciklona, te da se snijeg širi prema Zagrebu. Najviše snijega očekuje se u Gorskom kotaru, gdje bi ga moglo biti 30-40 centimetara.

Marko Dimic/PIXSELL

Meteorologinja je upozorila i na opasnost od prehladne oborine, odnosno kiše koja se ledi u dodiru s tlom.



Nešto poslije 11 sati, snijeg je počeo padati i u Zagrebu te se i na zagrebačkom području počeo stvarati tanki sloj snijega na zemlji.

Komentari