Smrti pacijenta s covidom i tumorom u Areni, KBC: Napravljena je iznimka

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

U stacionaru Arene Zagreb u ponedjeljak je preminuo covid pozitivan pacijent. O slučaju su se oglasili iz Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdice. Navode kako pacijent nije imao simptome covida te nije preminuo od posljedica te bolesti, ali je bio u termalnom stadiju tumorske bolesti.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“U Areni Zagreb gdje je smješteno 30 pacijenata oboljelih od korona virusa, zabilježen je prvi smrtni slučaj. Riječ je o osobi koja je bila u terminalnom stadiju tumorske bolesti, a preminula je u ponedjeljak, 30. studenog 2020. g., u stacionaru Arena.

Prema informacijama koordinatora za Arenu, prof. Davora Vagića iz KBC-a Sestre milosrdnice, preminuli pacijent je premješten iz Klinike za kirurgiju Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice nakon što je rutinskim uzorkovanjem ustanovljeno da je SARS-CoV-2 pozitivan. Testiranje je rutinski provedeno prije premještaja u ustanovu za kroničnu i palijativnu skrb. Pacijent je premješten u stacionar Arena zbog potrebe rasterećenja akutnog kirurškog odjela. Nije imao simptome COVID-19 bolesti, te nije preminuo od posljedica COVID-19.



Razlog zašto se preminuli pacijent premjestio upravo u Arenu je zbog potrebe rasterećenja akutnog kirurškog odjela Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice, a kako je Arena sastavnica KBC-a Sestre milosrdnice, preminuli je smješten upravo u tu ustanovu.

Vodeći se moralnom i liječničkom odgovornošću, liječnički tim Arena Zagreb je u tom slučaju učinio iznimku kako bi omogućio umirućem pacijentu optimalnu zdravstvenu skrb te u niti u jednom trenutku nije uskraćena liječnička pomoć drugim pacijentima s blagim simptomima COVID-19″, navode iz KBC-a Sestre milosrdice, javlja N1.

Komentari