‘Smrt u Veneciji’ Hrvatskog narodnog kazališta Zagreb gostuje u Portugalu

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Ansambl Baleta Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu gostovat će u subotu 8. veljače u nacionalnom kazalištu Teatro Camões u Lisabonu u Portugalu s predstavom “Smrt u Veneciji” u koreografiji Valentine Turcu.

Višestruko nagrađivana baletna predstava “Smrt u Veneciji” kazališno je ostvarenje koje se nameće svojom estetikom i umjetničkim kvalitetama koje privlače gledatelje u brojnim europskim kulturnim centrima, priopćeno je iz HNK-a Zagreb.

Veliko priznanje predstava je dobila i od najrelevantnijeg časopisa za plesnu umjetnost Dance Europe Critic’s Choice, koji je “Smrt u Veneciji” uvrstio u pet najboljih europskih baletnih predstava u prošloj sezoni, a baletnog prvaka HNK-a Zagreb Takuyu Sumitoma za ulogu Gustava von Aschenbacha proglasio je jednim od pet najboljih europskih plesača sezone.

Predstava je nagrađena i Nagradom Hrvatskog glumišta za najbolju baletnu predstavu 2019.



Nakon gostovanja u Budimpešti i Lisabonu, “Smrt u Veneciji” bit će i dva puta izvedena na pozornici slavnoga Tovstonogov Boljšoj dramskog kazališta u Sankt-Peterburgu 6. i 7. travnja.

Gostovanja su dio Europskog programa Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske a u povodu hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije.

Komentari