Smiljani Srnec potvrđena kazna, osuđena na 15 godina zatvora zbog ubojstva sestre

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPX

Vrhovni sud potvrdio je kaznu zatvora od 15 godina Smiljani Srnec za ubojstvo sestre Jasmine Dominić, koje je počinila prije 20 godina. 

Određena joj je maksimalna zatvorska kazna, a u nju se uračunava vrijeme provedeno u istražnom zatvoru. Mora platiti i 22 tisuće kuna sudskih troškova.

Tijekom suđenja tvrdila je da nije ubila sestru. “Želim reći da nisam kriva. Nisam ubila sestru. Ostala sam bez nje”.

Podsjetimo, tijelo je otkriveno u veljači 2019. godine, a istog dana Srnec je privedena i otada je u pritvoru. Županijski sud u Varaždinu nepravomoćno je osudio Smiljanu Srnec na maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora. Presuda je izrečena nakon osam mjeseci suđenja, ispitivanja tridesetak svjedoka i vještačenja.



Sud u Varaždinu je kao otegotnu okolnost uzeo izravnu namjeru, jačinu ozljeda, žrtvu kao mladu osobu i skrivanje tijela u zamrzivaču 19 godina te zaključio da se može govoriti o podmuklom načinu izvršenja. Jedina olakšavajuća okolnost je što je Smiljana Srnec majka troje djece.

Utvrđeno je da je sestri tupim predmetom zadala udarce u glavu, a njeno tijelo je sakrila i držala u škrinji u kući. Bližnje je održavala u zabludi da je sestra živa i u inozemstvu.

Komentari