Smijenjeni direktor sisačkog vodovoda optužuje SDP-ovu gradonačelnicu: ‘Odbio sam provesti nezakonitu investiciju i zato sam smijenjen preko noći’

SDP-ova gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček smijenila je s mjesta direktora tvrtke Sisačkog vodovoda Igora Rađenovića, svog vjenčanog kuma, i na tu poziciju postavila bivšeg HSP-ovca Peju Trgovčevića. 

To se doznaje iz prepiske gradonačelnice Ikić Baniček i predsjednice Gradskog vijeća Siska Ivane Cindrić. Ova prepiska izazvala je potres u SDP jer Ikić-Baniček i Rađenović podržali su Peđu Grbina za novog predsjednika, a Rađenović sada optužuje gradonačelnicu za zloupotrebu položaja, nezakonitoj smjeni i planu nezakonitog odlijevanja milijuna iz Sisačkog vodovoda.

Navodi kako je on odbio provesti nezakonitu investiciju i zato je smijenjen preko noći i jasnog obrazloženja voljom Ikić-Baniček. Dodaje kako nije imao mogućnosti iznošenja svoje strane niti na Nadzornom odboru niti na Skupštini, pišu pišu 24 sata.

Dalje objašnjava kako je plan sisačke gradonačelnice da sve komunalne tvrtke sudjeluju u financiranju nove zgrade Centra dijeljenih usluga. Vodovod je trebao dati glavninu novca, 9,5 milijuna kuna i postati suvlasnik nove zgrade, pa bi je iznajmljivao novoosnovanom Centru dijeljenih usluga i od toga vratio investiciju nakon više od 10 godina.



Ističe kako Zakon o vodnim uslugama jasno propisuje da se pružatelji javne vodne usluge ne mogu baviti drugim djelatnostima poput građenja i iznajmljivanja zgrada.

 

 

 

Komentari