Službeno objavljeno tko će naslijediti Antu Vlahovića na čelu Adris grupe

Tomislav Kristo / CROPIX

Dugogodišnjeg predsjednika Uprave Adris grupe Antu Vlahovića, kojem krajem ove godine istječe mandat i prelazi u Nadzorni odbor, na čelu Adrisa će s početkom 2020. naslijediti član Uprave Marko Remenar, objavili su u utorak iz Adrisa, koji u iduće tri godine planira investicijski ciklus od gotovo četiri milijarde kuna.

S obzirom da 31. prosinca ove godine ističe mandat predsjedniku Uprave Anti Vlahoviću, koji je odlukom Skupštine, od 11. lipnja, izabran za člana Nadzornog odbora, počevši od 1. siječnja 2020., Nadzorni je odbor imenovao dosadašnjeg člana Uprave, Marka Remenara, predsjednikom Uprave Adris grupe, počevši od 1. siječnja 2020. godine, navodi se u priopćenju sa sjednice NO-a Adris grupe.

Vlahović će se kao član Nadzornog odbora baviti strateškim promišljanjem daljnjeg rasta i razvoja Adris grupe, najavljuju iz rovinjske tvrtke.

Nadzorni je odbor na današnjoj sjednici u Rovinju razmotrio poslovni plan za 2020. i strateški plan poslovanja za sljedeće tri godine.Kako se prenosi u priopćenju, predsjednik Uprave Ante Vlahović je istaknuo da je Adris dovršio transformaciju svoga poslovanja i danas ima tri rastuća i dugoročno održiva posla, koje određuju jasno definirana poslovna politika i potrebna upravljačka znanja.

U posljednjih 15 godina, kazao je Vlahović, Adris je, uz iznimno nisku zaduženost, uložio više od 10 milijardi kuna u razvoj svojih poslova i stjecanje vlasničkih udjela u turizmu, zdravoj hrani i osiguranju.

Adris raspolaže s četiri milijarde kuna spremnih za novi investicijski ciklus

Tvrtka raspolaže snažnim financijskim potencijalom za novi investicijski ciklus – vrijedan gotovo četiri milijarde kuna, ističu iz Adrisa.

U sljedećem trogodišnjem razdoblju u turistički dio svog poslovanja Adris planira investirati gotovo tri milijarde kuna, u zdravu hranu više od 220 milijuna, te u osiguranje 290 milijuna kuna, što će generirati stabilan rast prihoda i rastuću dobit, navodi se.

U ovoj pak godini očekuje se da će EBIDTA (dobit prije amortizacije, kamata i poreza) na konsolidiranoj razini biti veća od milijarde kuna, a u sljedećim godinama nastavit će dvoznamenkastim stopama rasta, što će, zacijelo, osigurati i rastuću dividendnu politiku tvrtke, ističu iz Adrisa.

“Sve naše tvrtke imaju strategiju organskog rasta, a potpora tomu jest snažan investicijski ciklus vrijedan gotovo četiri milijarde kuna”, naglasio je Vlahović, poručujući da “Adris, uz dobro vođenje tvrtke, treba sačuvati prepoznatljivu korporativnu kulturu koju odlikuje naglašena pripadnost tvrtki, radišnost zaposlenika, otvorenost novim znanjima i svjetskim poslovnim iskustvima i, što je osobito važno, strast za pobjeđivanjem”.

Vlahović je na čelu Adrisa bio 25 godina

Kako ističu, o njegovoj uspješnosti ponajbolje svjedoči činjenica da je, primjerice, u tom razdoblju Adris grupa povećala prihode deset puta, dobit trideset puta, a vrijednost kapitala čak pedeset puta. Broj zaposlenih povećao se dvadeset puta, a vrijednost dionica više od sto puta.  Adris je istodobno investirao više od deset milijardi kuna, od čega u turizam više od šest milijardi kuna.

Tri četvrtine dionica i danas je u rukama sadašnjih i bivših zaposlenika, a nitko nema više od 15 posto.

Adris grupa danas posluje s godišnjim prihodom od šest milijardi kuna i zapošljava više od sedam tisuća ljudi, navodi se u priopćenju.

Marko Remenar, koji će mjesto predsjednika Uprave Adrisa preuzeti početkom iduće godine, ušao je u Upravu rovinjske kompanije sredinom rujna prošle godine.

Naime, Nadzorni odbor Adrisa je na sjednici održanoj 17. rujna 2018. godine odlučio proširiti broj članova Uprave na četiri člana te je tada imenovao dva nova člana Uprave – Marka Remenara i Stipanku Ivandić Štefanek.

Remenar je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, financije i računovodstvo magistrirao je na Manchester Business School-u, nakon čega stručno usavršavanje nastavlja na IMD-u, Insead-u i Bocconiju. U Zagrebačku banku je došao 2002. u sektor tržišta kapitala, direktor direkcije tržišta kapitala postaje 2004., a dvije godine kasnije imenovan je direktorom samostalne direkcije investicijskog bankarstva. Članom Uprave za investicijsko bankarstvo i financijska tržišta imenovan je 2007., odnosno 2015. članom Uprave za korporativno, investicijsko i privatno bankarstvo.

Komentari