SLUČAJ DIJANE ZADRAVEC Upravno vijeće završilo slučaj, ostaje zamjenica ravnatelja

Goran Mehkek / CROPIX

Upravno vijeće KBC-a “Sestre milosrdnice” nije prihvatilo prijedlog ravnatelja Marija Zovaka za razrješenje njegove zamjenice Dijane Zadrovec koja je bila prijavljena zbog navodnog incidenta sa zaposlenicom Mijom Primorac, piše u subotu Večernji list.

S tri glasa protiv razrješenja peteročlano Upravno vijeće završilo je slučaj koji je bio eksponirana tema još od lanjskog prosinca kada je Zadravec prijavljena bolničkim tijelima te je ravnatelj Zovak zatražio njezino razrješenje.

U međuvremenu je došlo do izmjene sastava Upravnog vijeća te je na njegovo čelo postavljen državni tajnik Tomislav Dulibić što je pojašnjeno kao koincidencija.

Zbog epidemije koronavirusa odgođene su sve aktivnosti, pa tako i sjednice vijeća. Na jednoj održanoj u veljači zatražena je dodatna dokumentacija, a na jučerašnjoj sjednici Upravno vijeće je oslobodilo Zadravec.



“Primorac inscenirala sukob kako bi zataškala koruptivne radnje”

Ona u priopćenju kaže kako je dokazala da je lažno optužena te da je “Mia Primorac inscenirala sukob koji se nije dogodio kako bi zataškala koruptivne radnje kojima se u ime grupe ljudi željela okoristiti projektom od 32,5 milijuna kuna koji sam dovela u KBC”. Tvrdi i da je Primorac paralelno radila za KBC i tvrtku Europlantaže d.d., za koju je namještala natječaj, za što je kazneno prijavljena DORH-u.

“Ja se borim protiv korupcije unutar ustanove i u društvu. To je i dio mog programa za ravnateljicu KBC-a SM”, stoji u priopćenju Zadravec, koja se kandidirala za ravnateljicu KBC-a.

Odluka u ponedjeljak

Odluka o tome tko će u idućem mandatu voditi ovaj zagrebački KBC na Upravnom je vijeću koje ima sjednicu u ponedjeljak. Prema dostupnim informacijama, za ravnateljsko mjesto, uz Zadravec i dosadašnjeg ravnatelja Zovaka, javila se i akademkinja Mirna Šitum, piše Večernji list.

Incident u KBC-u dogodio se 18. prosinca, kada je na jutarnjem sastanku Zadravec navodno verbalno i fizički napala Primorac, voditeljicu Odjela nabave medicinskih proizvoda u toj bolnici.

Komentari