Slovenska vlada odredila uvjete za božićne sajmove

Slovenska vlada odredila je uvjete za održavanje božićnih sajmova u kojima će se nuditi hrana i piće na otvorenom, a odluka o tome stupila je na snagu u subotu.

Kako je vlada priopćila nakon sinoćnje dopisne sjednice, područje na kojemu se odvijaju takvi sajmovi sa štandovima u nizu ili u skupini morat će biti ograđeno i imati odvojene punktove za ulazak i izlazak gostiju.

Na ulazu u lokal ili prostor gdje se odvija ugostiteljska djelatnost s ponudom jela i pića morat će na vidljivom mjestu biti napisano koliko maksimalno ljudi u prostor smije ući.

Uz to, vlada Janeza Janše istom je odlukom uvela obveznu karantenu pri ulasku u Sloveniju za osobe koje su u zadnjih 14 dana boravile u državama u kojima je potvrđena prisutnost nove varijante koronavirusa omikron.Te osobe moći će karantenu prekinuti tek nakon deset dana, s time da će morati obaviti PCR test koji mora pokazati negativan rezultat.

Odluka vrijedi za osobe s prebivalištem u Sloveniji, dok strancima, koji su boravili u zemljama gdje je potvrđena varijanta omikron, ulazak u zemlju neće biti dopušten.

Komentari