Slovenska tajna služba prijavila predsjednika povjerenstva za kontrolu tajnih službi zbog odavanja tajnih podataka

Slovenska obavještajna agencija (SOVA) prijavila je predsjednika parlamentarnog povjerenstva za kontrolu tajnih službi Mateja Tonina zbog “odavanja tajnih podataka” vezanih uz nedavnu objavu izvješća o djelovanju SOVA-e tijekom arbitražnog postupka o graničnom prijeporu s Hrvatskom, javljaju u utorak slovenski mediji pozivajući se na neslužbene izvore.

Kako navodi Slovenska televizija, SOVA je o prijavi izvijestila premijera, predsjednika države i predsjednika parlamenta, ali oni za sada ne komentiraju slučaj.

Tonin, koji je i predsjednik oporbene stranke Nova Slovenija (NSI), kazao je u razgovoru za Slovensku televiziju da o navodnoj prijavi nema saznanja ni on niti povjerenstvo koje vodi, a koje je objavilo izvješće u kojemu su navodno tajni podaci SOVA-e. “Smatram da se možda radi o specijalnom ratu protiv našeg povjerenstva”, kazao je Tonin za Slovensku televiziju podsjetivši da je to parlamentarno tijelo nedavno ispitivalo slučajeve nepravilnog zapošljavanja u državnoj obavještajnoj agenciji, među njima i nekadašnje poznanice premijera Marjana Šareca, piše N1.



Komentari