Slovenija Hrvatskoj: Odmah zatvorite noćne klubove!

Slovenci očekuju od Hrvatske da poduzme odgovarajuće mjere i zabrani okupljanje velikog broja ljudi na zabavama, poručio je danas glasnogovornik slovenske vlade za COVID-19 Jelko Kacin. 

Kacin je najavio kako bi Slovenija Hrvatsku sutra mogla skinuti s popisa sigurnih zemalja jer će “vjerojatno doseći kumulativnu vrijednost od 10 zaraženih na 100 tisuća stanovnika u 14 dana”.

“To ne znači da ću savjetovati da se tamo ne putuje, svatko može odlučiti za sebe, ali samo upozorenje je dovoljno snažno”, kazao je Kacin.

‘Mlađa generacija skriva simptome’

U Hrvatskoj se posljednjih dana dramatično povećao broj slučajeva COVIDA-19 i Slovenija pomno prati razvoj događaja. U toj državi su danas zabilježena četiri nova slučaja zaraze. – Žarište je u Zagrebu.



Iznenađuje da Hrvatska odlučila otvoriti noćne klubove, što Slovenija nikad nije učinila. Međutim, postoje i problemi s nadzorom podataka. Mislim da ima dovoljno razloga za zabrinutost i djelovanje. Premijeri su bili u vezi, a Slovenija očekuje da će se Hrvatska odreći noćnog života, što se dokazalo da je izvor zaraze svuda, uključujući Južnu Koreju – kazao je i dodao da ‘mlađa generacija skriva simptome’.

Slovenci koji ljetuju u Hrvatskoj ili imaju nekretnine na vrijeme će biti obaviješteni ako se ponovno uvedu mjere za putovanja u Hrvatsku, piše Večernji list.

Komentari