Sljedeći će dani biti sunčaniji i topliji, ali ponegdje još i kiša

Sljedeći će dani biti sunčaniji, premda i dalje ne posvuda suhi, ali svakako topliji, uz temperaturu zraka većinom oko prosječne za drugi dio svibnja.

Pritom će četvrtak vjerojatno najoblačniji i najkišovitiji biti u istočnoj Hrvatskoj. U petak posvuda suho, uz manje oblaka, na Jadranu i jačanje juga, te najvišu temperaturu zraka većinom višu od 20 °C.

U drugom dijelu dana postupno razvedravanje sa zapada. Uz sjeverni i sjeverozapadni vjetar, koji na udare mjestimice može biti jak, dnevna će temperatura zraka biti od 14 do 17 °C.

U središnjoj Hrvatskoj toplije, s temperaturom između 16 i 19 °C. Ujutro pak od 7 do 10 °C, mjestimice uz moguću kratkotrajnu maglu. Vjetar slab do umjeren sjeverni. Više oblaka u prvom dijelu dana, samo ponegdje još s kišom, a popodne treba računati na povećanu vjerojatnost za lokalne pljuskove.



Na sjevernom Jadranu uglavnom sunčano, a dosta će sunčanih sati biti i u većem dijelu gorske Hrvatske, gdje ipak u noći i ujutro još može biti mjestimične slabe kiše, poslijepodne lokalnih pljuskova. Bura će na moru oslabjeti te ponegdje okrenuti na zapadnjak i sjeverozapadnjak. Dnevna temperatura od 14 do 17 °C u gorju te između 19 i 21 °C na obali i otocima.

Na srednjem Jadranu također temperatura danju oko 20 °C, u unutrašnjosti Dalmacije malo niža. U ovom dijelu naše domovine većinom sunčano uz više oblaka prema jugu u prvom dijelu dana, samo rijetko uz pokoji pljusak. A puhat će sjeverac i bura, ponegdje na udare jaka pa i olujna, uz umjereno valovito i valovito more.

Tako vjetrovito uz podjednako valovito more i na krajnjem jugu Hrvatske. Ondje pritom više oblaka nego drugdje na moru, uz mjestimice malo kiše u prvom dijelu dana, a moguć je i pokoji pljusak poslijepodne. Najviša temperatura od 19 do 22 stupnja.”

Slijede sunčaniji i topliji dani, ali posvuda ne i suhi

“Do kraja tjedna djelomice, povremeno i pretežno sunčano. Lokalnih pljuskova na kopnu može biti uglavnom u dane vikenda u središnjim i gorskim predjelima. Puhat će jugozapadnjak, a u nedjelju prolazno sjeverac. Bit će toplije nego u četvrtak.

Podjednako toplo i na Jadranu, uz uglavnom sunčano vrijeme, posebno u Dalmaciji. Više oblaka od subote će biti na sjevernom Jadranu, uz mogućnost za mjestimičnu kišu, uglavnom u obliku pljuskova. Zapuhat će jugo koje će u subotu ponegdje biti jako.”, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari