Slaven Dobrović o gospodarenju otpadom: Svaki dan se zbog kaotičnog i neefikasnog sustava gubi ogroman novac

Slaven Dobrović Foto: Domovinski pokret

Predsjednik Kluba Domovinskog pokreta u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, Slaven Dobrović danas je održao govor u kojem je kritizirao novu zagrebačku vlast, a njegov govor kasnije je prenijela i službena stranica stranke.

Evo što je napisala službena stranica Domovinskog pokreta: “DOBROVIĆ: ŠTO JE DO SADA NOVA VLAST NAPRAVILA PO PITANJU ZBRINJAVANJA OTPADA?! Slaven Dobrović, predsjednik Kluba Domovinskog pokreta u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, nezadovoljan odgovorom koji je dobio od novoizabranog gradonačelnika o sustavu gospodarenja otpadom, u kojem navode kako još uvijek detaljno ispituju mogućnosti za što kvalitetnije odluke, poručio im je kako je takav odgovor nedopustiv.”

“Nema dvojbe da je gospodarenje otpadom u teškoj krizi, ali me zanima što je nova vlast napravila da se krene u realizaciju predizbornih obećanja o zbrinjavanju otpada. Nakon 80 dana obnašanja vlasti čuti kako se još uvijek ispituju mogućnosti donošenja odluka znači da postoji ozbiljan problem u prelasku s načelne na provedbenu razinu.”

“Ovo je loša vijest za sve građane grada Zagreba, pa smo inzistirali na točki dnevnog reda kojom se nalaže gradonačelniku donošenje izvješća o stanju u sektoru gospodarenja otpadom. Svaki dan se zbog kaotičnog i neefikasnog sustava gubi ogroman novac. Ovo je mali poguranac za ono što ste zacrtali u svom programu.”



Komentari