Slaba kiša i oblaci prekinut će iznadprosječno toplo vrijeme, na Jadranu bura

U srijedu će u istočnoj Hrvatskoj prevladavati oblačno, uglavnom u drugom dijelu dana ponegdje sa slabom kišom. Ujutro u Posavini moguća i magla. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Temperatura zraka većinom između 10 i 15 °C.

U središnjoj Hrvatskoj također pretežno oblačno s ponegdje malo kiše, a u početku će biti i magle. Zapuhat će umjeren, u najsjevernijm krajevima i jači sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 7 do 10 °C, a najviša dnevna između 13 i 15 °C.

Na zapadu Hrvatske umjereno do pretežno oblačno, a uglavnom u gorskim predjelima mjestimice kiša, osobito u drugom dijelu dana. U noći i ujutro po kotlinama magla, a moguća je i na otvorenom moru. Vjetar na sjevernom Jadranu slab sjeverozapadni, a poslijepodne će zapuhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, uz porast valovitosti mora. U gorju svježije, a na moru podjednako toplo kao u utorak.

U Dalmaciji djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom, a u njezinoj unutrašnjosti ujutro mjestimice magla. Ponegdje može biti slabe kiše ili ponekog pljuska, uglavnom u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, a navečer će na sjevernom dijelu zapuhati bura. Najviša temperatura većinom između 17 i 21 °C.



Na jugu Hrvatske također promjenjiva naoblaka, a većinom prema kraju dana mogućnost za lokalno malo kiše. U zaobalju ujutro može biti i magle. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, osobito na otvorenom moru, koje će biti malo do umjereno valovito. Najviša temperatura oko 20 °C.”

I u četvrtak još ponegdje malo kiše, na Jadranu bure, pa stabilnije…

“U četvrtak na kopnu još ponegdje kiša, osobito na istoku, a vjetar umjeren sjeverni. U petak razvedravanje i slabljenje vjetra, a u subotu, nakon jutarnje magle i niskih oblaka, većinom sunčano. Dnevna temperatura još malo niža, a od petka i jutarnja, uz porast vjerojatnosti za slab mraza.

Na Jadranu u četvrtak vrijeme slično kao u srijedu, no bura će pojačati i proširiti se duž cijele obale, dok podno Velebita može biti i olujna. Od petka većinom sunčano uz slabljenje bure, a u subotu će biti i sjeverozapadnjaka. Dnevna temperatura bez veće promjene, na sjeveru niža, a ujutro postupno svježije.”, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Komentari