Škoro: Željeznicu ćemo koristiti kao najkvalitetniji i najbrži način povezivanja dijelova Zagreba

screenshot

Miroslav Škoro, kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika grada Zagreba, danas je u zagrebačkoj Trnavi govorio o stanju gradskoga željezničkog prometa i njegovom utjecaju na sigurnost građana te ostale načine prometovanja u gradu i okolici.

„Bitno je da smo mi za samo nekoliko minuta, doslovce šest-sedam minuta, iz Sesveta stigli ovdje u Trnavu, što je dokaz onima koji se koliko-toliko bave željeznicama ili barem gradskim prometom da je to najsigurniji, najbrži i najefikasniji način prijevoza“, rekao je Škoro.
Dodao je da je sada vrijeme predizbornih obećanja, ali da on nije čovjek koji obećava, nego koji izvršava, što je vrlo lako provjeriti iz njegova životopisa i svega onoga što je u životu izgradio.
Istaknuo je da željeznička pruga mora prestati biti prepreka kao što je to u Gradu Zagrebu gdje ometa promet u smjeru sjever-jug. „Kada bi ova pruga bila denivelirana, što znači, kada prevedemo, kada bi ju ukopali, što nije problem i za što postoje studije, vrlo bi se brzo i efikasno mogli kretati u gradu Zagrebu i vrlo bi se brzo i efikasno povezali centar grada sa svojim prigradskim naseljima, pa čak i onim dijelovima koji gravitiraju Gradu Zagrebu“, naglasio je Škoro.

„Ono što trebamo napraviti je izabrati osobu koja će to učiniti, trebamo doći u situaciju da, za što će nam dati i novce iz Europske unije, deniveliramo tu prugu i da pruga prestane biti prepreka i da pruga postane poveznica kojom ćemo se i mi i naša djeca brže i efikasnije kretati“, poručio je.

„U gradovima koji su meni uzor i u kojima sam imao priliku živjeti poput Münchena ovakvi načini transporta su nešto što je svakodnevica, oni to zovu S-Bahn, oni to zovu U-Bahn, mi to zovemo željeznica. Ja se nadam da će biti prigode da Domovinski pokret, da moje kolege, posebice prof. Dobrović koji je veliki stručnjak u ovome dijelu, i ja kao budući gradonačelnik, napravimo prvi korak. Kod svake kapitalne investicije važna je vizija, važan je taj prvi korak“, dodao je.



„Treba imati vizije, treba imati hrabrosti, na žalost Zagreb u posljednjih dvadeset godina nije imao kapitalnih investicija, a ovo je jedna investicija koja bi se definitivno isplatila i koja bi donijela boljitak građanima Grada Zagreba. Ovdje svečano u Trnavi obećavam, kada budem u prigodi odlučivati o budućnosti i prometnom razvitku Grada Zagreba, definitivno ću željeznicu koristiti kao najsuvremeniji, najbolji, najkvalitetniji i najbrži način povezivanja dijelova grada“, zaključio je Miroslav Škoro.

Više o ovim i drugim temama za odgovorno upravljanje Gradom nalazi se na mrežnim stranicama Miroslava Škore u izbornom programu za lokalne izbore u Gradu Zagrebu 2021.

Komentari