Škoro prikuplja potpise na Jelačiću: Izjasnio se o politici prema BiH i o blokadi članstva Srbije u Europskoj uniji

Dnevno

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro u petak je na Trgu bana Jelačića u Zagrebu prikupljao potpise za službenu kandidaturu. Treba prikupiti minimalno 10.000 potpisa, a tom je prilikom komentirao i aktualna pitanja u zemlji.

Što se tiče anketa, Škoro je rekao da se veseli rezultatima izbora upravo zbog njih, “možda čak i najviše”, obzirom da ga prema nekima podržava uglavnom starije stanovništvo, dok mu prema drugima, kako je rekao, potporu izražava gotovo isključivo mlađa populacija.

Škori je u prikupljanju potpisa pomagao i mladi aktivist Tin Hrgović.



Upitan vidi li se u drugom krugu, Škoro je odgovorio protupitanjem. “Tko kaže da će biti drugog kruga? Možda netko pobijedi u prvom krugu”, rekao je.

Komentirao je i kakva će biti njegova politika prema Bosni i Hercegovini, bude li izabran za predsjednika države.

“Politika prema BiH će biti vrlo jednostavna. Za početak ću imenovati posebnog savjetnika za BiH, zbog toga što je to vitalni interes ne samo Republike Hrvatske, nego je to zemlja u kojoj bi hrvatski narod trebao biti suveren, a to trenutno nije jer gospodin Komšić nije legitimni predstavnik hrvatskog naroda”, rekao je Škoro.

Što se tiče odnosa prema Srbiji i njezinih pregovora oko ulaska u Europsku uniju, Škoro je rekao: “Mi smo morali ispuniti vrlo visoke standarde za ulazak u Europsku uniju. Isto to očekujem i od Srbije, ništa manje i ništa više”, piše N1.

Komentari