Škoro: Predsjednik je fikus, a ova je Vlada izgubila kredibilitet

Miroslav Škoro se, u razgovoru s Mislavom Bagom za Dnevnik Nove TV,  osvrnuo se na aktualne teme u Hrvatskoj, među kojima je i  štrajk prosvjetara.

”U ekonomiji je tako da morate uzeti Petru da bi dali Pavlu. Problem je u tome što im je prvo rečeno da novca nema, pa onda da ima toliko da bi se dalo svima”, kaže Škoro. Problem vidi u sustavu koji bi mijenjao u cjelini. Uzor obrazovanja u Europi vidi u Njemačkoj.

Otkrio je i koji će mu biti prvi potezi ako postane predsjednik države.

”Nakon što povećam ovlasti predsjednika, koje su nužne, prvi referendum koji ću raspisati bit će onaj o ovrhama”, kazao je. ”Bez obzira što imamo novi Zakon o ovršnom postupku, mi imamo 250.000 ljudi u blokadi. Ne treba se stiditi priznati da netko ima bolje rješenje od nas”, rekao je i kazao da se u Hrvatskoj, za razliku od Slovenije, pogoduje ”određenim lobijima”.



”Predsjednik je doista fikus”

”Sve što predsjednik danas može je dati nekome odličje ili mu dati pomilovanje. Predsjednik je doista fikus. Ja ne želim to raditi. Zato sam podnio prijedlog da može raspisati referendum i da može taj referendum imati zakonodavnu snagu, da može imati suspenzivni veto kada su u pitanju zakoni, da može sazvati i predsjedati sjednicom Vlade te da može, u konačnici, predlagati ustavne suce. To je moj program”, rekao je Miroslav Škoro.

Smatra da je ova Vlada, izgubila kredibilitet.

”Ako je uloga predsjednika da štiti stabilnost države, ja bih, da sam predsjednik, destabilizirao ovakvu Vladu. Mislim da je poštenije da se preslaguje samo onoliko koliko ide na korist građanina”, komentirao je Škoro sadašnju Vladu. Na pitanje je li, u slučaju rušenja Vlade, poštenije ići na izbore ili preslagivati Vladu, kaže da bi on uvijek radije odabrao izbore, piše Dnevnik.hr.

Komentari