Škoro osnovao podružnicu Domovinskog pokreta Osječko-baranjske županije: Najavljujemo vrlo ozbiljnu utakmicu već na lokalnim izborima

Domovinski pokret osnovao je u nedjelju, 6. prosinca 2020., u Osijeku podružnicu Osječko-baranjske županije. Za predsjednika je izabran profesor povijesti i engleskog jezika i književnosti Krešimir Čabaj, dopredsjednici su Željko Špiranović, Zlatko Mezeji, Marijan Miškulin, Bruno Čačić, Ivana Franjić i Andrea Vukičević kao dopredsjednica za mlade, a za rizničara je izabrana Renata Vračević.

Osnivanju su nazočili i potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Domovinskog pokreta dr. sc. Miroslav Škoro, zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta i politički tajnik Mario Radić, organizacijski tajnik Darijo Žepina, saborski zastupnici dr. sc. Vesna Vučemilović i Davor Dretar te istaknuti članovi Domovinskog pokreta saborski zastupnik Domovinskog pokreta u mirovanju, bivši župan Osječko-baranjske županije i nagrađivani menadžer Krešimir Bubalo te poduzetnik Berislav Mlinarević.

Škoro je istaknuo kako je podružnica Osječko-baranjske županije jedanaesta osnovana podružnica i kako je do sada utemeljeno 130 temeljnih ogranaka. Zahvalio je svima koji su do sada iskazali povjerenje Domovinskom pokretu i vrijedno radili na terenu.

“Mislim da i ovim današnjim osnivanjem, a i onim koje će uslijediti za nekoliko sati u Slavonskom Brodu, najavljujemo vrlo ozbiljnu utakmicu već na lokalnim izborima i siguran sam da će Domovinski pokret ostati barem treća po snazi politička stranka u Hrvatskoj, ako ne dođe, a u to vjerujem, i do značajnijih promjena na političkom nebu u Republici Hrvatskoj“.



Čabaj je istaknuo kako je do sada osnovano devet temeljnih ogranaka te su tako stečeni preduvjeti za osnivanje organizacije na županijskoj razini.

„Svojim radom i u suradnji s kolegama zadatak nam je izvršiti izgradnju infrastrukture stranke odnosno svih temeljnih ogranaka, od one najmanje općine, mjesnih odbora i gradskih četvrti do onih najvećih te etablirati odnosno pozicionirati Domovinski pokret kao nezaobilazan faktor na sceni naše županije i u konačnici i osvojiti vlast i ponuditi toliko nasušne promjene cijelome hrvatskom društvu“.

Škoro o kandidatima za lokalne izbore: Vučemilović, Čabaj, Radić, Mlinarević, Bubalo, ja – možete birati

Na novinarski upit o kandidatima za gradonačelnika Osijeka odnosno župana Osječko-baranjske županije Škoro je istaknuo kako Domovinski pokret broji preko osam i pol tisuća članova.

“Kad je u pitanju Grad Osijek i Osječko-baranjska županija predlažem kolegama kamermanima da naprave jedan švȅnk pa možete i vi nazočni novinari i kompletna hrvatska javnost, naravno i Osječko-baranjska županija, žitelji ovoga grada i županije, birati: dr. Vesna Vučemilović, profesor Krešimir Čabaj, gospodin Mario Radić, gospodin Berislav Mlinarević, gospodin Krešimir Bubalo, a hvala Bogu i ja sam se skupa sa svojom sestrom, dok se ona još prezivala Škoro, rodio u ovome lijepom gradu, djetinjstvo smo proveli u Višnjevcu, u ovoj županiji, tako da mislim da se Domovinski pokret u ovoj županiji, u ovome gradu, ima s čime pohvaliti i uvjeren sam da smo u odnosu na sve druge stranke u prednosti kad su u pitanju kadrovi“.

VIDEO Škoro o kandidatima za lokalne izbore: Vučemilović, Čabaj, Radić, Mlinarević, Bubalo, ja – možete birati

Komentari