Škoro o Zakonu o obnovi: Podržat ćemo svaki zakon koji pomaže hrvatskom građaninu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro komentirao u Hrvatskom saboru zašto je Domovinski pokret načelno podržao Zakon o obnovi Zagreba od potresa.

Škoro je poručio kako je Domovinski pokret, kako su i najavljivali, uložio amandmane, od kojih su neki i prihvaćeni.

“Probali smo svi zajedno popraviti taj nesavršeni zakon. Svjesni smo toga, i to sam već nekoliko puta komunicirao, da se bojimo da je Vlada preambiciozno najavila tu količinu novaca s kojima može pomoći građanima. Međutim, biti ćemo zadnji na svijetu koji će osporiti bilo kakav pokušaj da se ljudima, posebice ljudima u nevolji i građanima Hrvatske pomogne”, objasnio je Škoro.

Postojeća zakonska rješenja su već dovoljno dobra da se moglo prionuti obnovi ranije

“Bili smo za taj zakon i sad ćemo pomno pratiti njegovu provedbu. Nadam se da će ispuniti to što je obećano unutra, zato smo dali tu podršku. Iako se nije trebalo čekati i nije trebalo uopće donositi ovaj zakon, postojeća zakonska rješenja su već dovoljno dobra da se moglo prionuti obnovi ranije. Isto tako, mogu reći da ako već ima tih novaca trebalo je krenuti s obnovom onih objekata koji su u vlasništvu države, koji nisu morali čekati na ovaj zakon. No, velim, mi smo dali podršku i radujemo se svakom zakonu. Svaki zakon koji će ići prema tome da se pomogne hrvatskom čovjeku, hrvatskom građaninu, mi ćemo u Domovinskom pokretu podržati, zaključio je čelnik Domovinskog pokreta.



 

Komentari