Škoro o aferi Municija: Tek sad se u javnosti saznaje o događaju od prije nekoliko mjeseci, vjerojatno postoje indicije o zataškavanju

cropix

Miroslav Škoro rekao je u nedjelju na druženju s građanima u Dubrovniku, kako u slučaju afere vojnih pilota u Zemuniku postoji razina zapovjedne odgovornosti te treba pričekati rezultat istrage.

Poručio je i kako ne treba osuđivati Hrvatsku vojsku koja je ponos hrvatskog naroda i uživa njegovo veliko povjerenje.

“Tek sad se u javnosti saznaje o događaju koji se dogodio prije nekoliko mjeseci. Vjerojatno postoje indicije o zataškavanju”, istaknuo je Škoro referirajući se na aferu Municija i šverc oružja u zračnoj bazi u Zemuniku.

Hrvatska, naglasio je Škoro, kao članica NATO saveza ne ispunjava uvjete od 2 posto izdvajanja za vojsku.


“Daleko smo od toga. Bilo je statističkih pokušaja da se to digne s 1,3 na 1,7 posto s mirovinama, ali mislim da će biti relativno gadno našem predstavniku na summitu NATO-a, gdje će biti Trump i ostali. Predsjednica je rekla da ne može ići radi svojih obveza, ali mislim da je više zbog toga što će biti malo ‘po prstima’ zbog neispunjavanja”, smatra predsjednički kandidat.

Škoro: U prvom danu skupili smo dovoljno potpisa

Rekao je i kako se ne voli hvaliti potpisima, ali je potvrdio da je već u prvom danu skupljeno dovoljno potpisa, uz ‘male probleme sa štandovima’. Na upit uživa li potporu glasača iz dijaspore, Škoro je izjavio kako mu se taj izraz ne sviđa, već da su Hrvati Hrvati gdje god živjeli.

“Svaki glas treba vrijediti jednako i tu treba mijenjati Ustav. Naše iseljeništvo je u nezgodnom položaju, posebno zbog rijetkih glasačkih mjesta. Kao da im je učinjeno sve da im se oteža pravo na glasovanje. Uz to, privremeno iseljeni će za Božić kući pa će se morati registrirati. Majstori smo u kompliciranju”, rekao je Škoro.

Komentirao je i pjevački nastup predsjednice Grabar-Kitarović na rođendanu Milana Bandića.

“Tko pjeva zlo ne misli. To je dio estradizacije politike. Jedan je političar izjavio da je politika jako ozbiljna stvar da bismo je prepustili političarima. Zato sam se ja i kandidirao, da to malo promijenimo”, zaključio je Škoro.

Komentari