Škoro je prikupio dovoljno potpisa, nije ostao dužan predsjednici

cropix

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro je danas na Cvjetnom trgu obilazio svoje štandove i dao komentar za medije. Odgovorio je i Kolindi Grabar-Kitarović koja je u nedjelju rekla da se iseljeništva neki sjete samo kada su im potrebni glasovi.

 Istaknuo je da “bez obzira na aktualnu predsjednicu”, u zadnjih 20 godina hrvatski iseljenici imaju s ostvarivanjem biračkih prava.

Osvrnuo se na, po njemu, diskriminaciju koju dijaspora doživljava tijekom glasanja.

“Ja u tom što vi zovete dijasporom, dakle hrvatskom iseljeništvu boravim od 1985., 1986. godine. Čak sam i živio i radio s hrvatskim iseljeništvom. Vratio sam se i protekli vikend s putovanja van domovine, vidjet ćemo – izbori su najbolja moguća anketa.”



“Ono što bih volio ovom prilkom istaknuti – bez obzira na aktualnu predsjednicu – u zadnjih 20 godina hrvatski iseljenici imaju velikih problema kada je u pitanju ostvarivanje njihovih temeljnih biračkih prava. Dakle, sve skupa je postavljeno tako da se tim ljudima oteža.”

“Morali su napustiti domovinu i sad ne mogu glasovati primjereno 21. stoljeću, nego moraju nekada putovati i par stotina, pa i više kilometara kako bi ostvarili svoje pravo da glasaju. Oni su ravnopravni državljani Hrvatske i ja vjerujem da ćemo iskorisiti prvu prigodu – kada ja postanem predsjednik – da promijenimo taj zakon jer je izuzetno nepravedan.”

Rekao je i kako činjenica što je danas stao i do štanda svoje glavne konkurentice nije nikakva posebna poruka.

“Želim pozdraviti te ljude, nije lako u ovim uvjetima stajati. Nemam nikakvu specijalnu poruku, osim poštovanja prema ljudima koji po cijeloj Hrvatske skupljaju potpise. Oni su vrijedni ljudi.”

Škoro: Netko je aferu municija držao u ladici

Što se tiče nedavnog skandala u Hrvatskoj vojsci kada je javnost saznala da su vojni piloti neovlašteno vozili civila helikopterom i zbog čega je smijenjen čitav zapovjedni lanac, komentirao je sljedeće:

“Ja nemam dovoljno podataka, kao što nema ni cjelokupna hrvatska javnost za komentiranje tog slučaja. Ono što je indikativno jest da se kod nas sve što se dogodi saznaje post festum.”

“Saznati nešto dva mjeseca poslije znači da je to netko držao u ladici. Ako su smijenjeni ti koji su to zataškavali, onda je pravda zadovoljena.”

Osvrnuo se i na aktualni štrajk prosvjetara i najnoviju ponudu premijera Plenkovića sindikatima.

“Ne mogu ja u njihovo ime odlučivati. Tu je toliko licemjerja po jedinici mjere da je to neizdrživo. Imati situaciju u kojoj ljudi koji obrazuju našu djecu sasvim zasluženo nešto traže, pa nema novaca, pa ima novaca za sve u javnoj službi. Nije to samo pitanje novaca, nego digniteta, ponosa, ravnopravnosti i pravde, što i sami navode.”

“Oni će sami za sebe najbolje odlučiti treba li prihvatiti ponudu,” kazao je još.

Prikupio je, kaže, jako puno potpisa za svoju predsjedničku kandidaturu. “Dovoljno smo skupili već prvi dan”, kazao je.

Na ponovljeno pitanje novinara znači li to da je već prvi dan prebacio preko deseti tisuća potpisa, odgovorio je potvrdno. Rekao je da se i sam potpisao, piše N1.

Komentari