Škoro je podijelio dobru vijest iz samoizolacije, ali i podsjetio na prošlogodišnje Martinje: Vidjet ćemo može li se i u tom smislu napraviti neka zgodna interpelacija

Patrik Macek/PIXSELL

Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro u video poruci u srijedu je komentirao odbijanje Sabora Interpelacije DP-a o radu Vlade vezano za vjetropark Krš-Pađene, ustvrdivši da su odgovori na Interpelaciju bili nemušti, a najavio je i interpelaciju o Klubu u Slovenskoj ulici.

Miroslav Škoro se video porukom na Facebooku javio iz izolacije u kojoj se nalazi od kraja listopada, kad je objavio da je pozitivan na koronavirus.

“Odgovori na ono što se iznosilo u interpelaciji, protiv svega što se događalo u zadnjih oko osam godina, su bili nemušti. Bili su, i s lijeva i desna, jednostavno nešto što je pokušalo braniti neobranjivo”, ocijenio je Škoro i dodao: “Vidi se da su svi skupa zajedno umočeni, vidi se da su svi skupa ljudi koji su jednostavno pogodovali i pokušali naći svoj interes u tome”.

Sabor je u srijedu odbio Interpelaciju o radu Vlade vezano za vjetropark Krš-Pađene koju je predložio Domovinski pokret, uz potporu 20 oporbenih zastupnika tražeći od Vlade da Saboru dostavi sve ugovore i odluke vezane uz taj projekt.



U saborskoj raspravi u utorak o toj Interpelaciji ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić odbacio je sve navode, poručivši da je pozicija Vlade premijera Andreja Plenkovića vrlo jasna. Vlada nije učinila ništa nezakonito niti je investitora dovela u bolji položaj. Dodao je kako je jasno iz dokumentacije da su ključne odluke u ovom projektu i nizu drugih donesene krajem 2013. godine, za vrijeme Vlade Zorana Milanovića. Ćorić je oporbi naglasio da odgovornost za taj projekt u razdoblju od listopada do prosinca 2013. ne može tražiti od Vlade premijera Plenkovića. Podsjetio je i da su javno dostupni svi dokumenti HERE i Ministarstva kao i ugovori investitora i HROTE.

Škorina najava nove interpelacije – o Klubu u Slovenskoj

Čelnik DP-a u današnjoj video poruci najavio je i novu Interpelaciju, o događanjima u Klubu u Slovenskoj, Dragana Kovačevića, bivšeg predsjednika Uprave Janafa i osumnjičenog u aferi Janaf.

Naveo da su na današnji dan prije godinu dana “oni koji vjeruju u numerologiju radili velike fešte, donosili su vreće novaca po nekim ulicama klubova u Zagrebu – npr. u Slovenskoj”. Škoro kaže da je tamo bilo i tamburaša te “poznatih faca i muževa” . “Bilo je svega, pa ćemo vidjeti treba li napraviti u neko dogledno vrijeme jednu zgodnu i simpatičnu interpelaciju na tu temu”, najavio je.

Pozvao je građane i da današnje Martinje proslave neki drugi put, kada ne bude ovako puno problema s koronavirusom, te je javnost izvijestio da su nakon višetjednog izbivanja i borbe s koronavirusom on i njegova obitelj pobijedili tu bolest.

 

Komentari