Škoro iz prološkog vinograda: Vlada nije pratila dovoljno ono što govori struka

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro prisustvovao je na poziv vinarske obitelji Grabovac sadnji vinograda Čanjevice u Prološcu.

Sadnja se obavlja kao završna faza projekta “Restrukturiranje vinograda na položaju Čanjevice” u sklopu mjere Restrukturiranje i konverzija vinograda iz nacionalne pomoći sektoru vina 2014-2018. poznatije kao “Vinska omotnica”.

Riječ je o najvećem privatnom ulaganju u poljoprivredu na području Imotske krajine i najvećem ulaganju u vinogradarstvu na području Splitsko-dalmatinske županije u iznosu od gotovo 3,5 milijuna kuna.

Škoro je izjavio kako mu je čast biti danas u Prološcu te da s obitelji Grabovac ima dugogodišnje prijateljstvo.



“Sa zadovoljstvom mogu reći, da mi je posebice drago, što je Nikola ujedno i predsjednik podružnice Domovinskog pokreta za Splitsko-dalmatinsku županiju. Ovo je najbolji način i svjedok onoga što mi zagovaramo i želimo. Mi uistinu želimo revitalizaciju upravo ovakvih područja, želimo razvijati poduzetništvo i smatramo da je to najbolji način za pomoći svojoj zemlji”, poručio je Škoro.

Pozdravljam sve one mjere koje će zaustaviti širenje virusa

Na upit novinara kako komentira nove strože mjere koje će se uvesti i je li zadovoljan poslom koji Vlada radi, Škoro je odgovorio da je nebitno kako on to komentira i što on o tome misli.

“Meni se čini da Vlada nije pratila dovoljno ono što govori struka. Čini mi se da nije dovoljno osluškivala sve one signale s terena i mislim da je cijelu priču ispolitizirala do te mjere da sada moraju sami priznati da je taj stožer, za kojeg su smatrali i govorili da je neovisan, da je uistinu ispolitiziran”, prokomentirao je Škoro te dodao kako su se mjere uvodile onako kako je to odgovaralo vladajućima.

Škoro je podsjetio kako je Vlada sa samo 19 oboljelih napravila potpuno zaključavanje, ali mjera nije bilo kada se išlo glasovati u HDZ. Kad su bili parlamentarni izbori, tvrdi Škoro, dodatno su plašili narod, pa su opet ukinuli mjere za unutarstranačke izbore.

“Meni je žao što smo svi skupa svjedoci jedne, možda, nedosljedne politike, ali s druge strane pozdravljam sve one mjere koje će zaustaviti širenje virusa. I sam sam bio pogođen tim virusom, i ja i cijela moja obitelj, i smatram da trebamo učiniti sve što možemo da zaštitimo najranjivije skupine i trebamo slušati struku u svemu. Kada sadimo vinograd, pitajte dr. Grabovca, a kada donosimo mjere za epidemiološku zaštitu, pitajte uistinu epidemiologe – oni će vam sve reći”, jasan je bio Škoro.

Komentari