SKORO GA ŠLAGIRALO Muškarcu na rodnom listu upisali da je Vukovar u Srbiji. Iz matičnog ureda poručili: Greške se događaju

Iz općine Trešnjevka su muškarcu rođenom u Vukovaru, u rodnom listu napisali kako taj grad pripada Republici Srbiji, a da muškarac rodni list nije trebao predati gradskom uredu, ne bi tu grešku ni primijetio.

Džanna Wagenhoffer je za Dnevnik ispričala kako je greška, u kojoj je na rodnom listu Vukovar na papiru zapravo grad u Srbiji, došla do izražaja kada je predavala papire gradskom uredu.

”Mi smo taj rodni list izvadili ljetos. Nismo to primjetili jer nismo ni gledali. Tražili dokument, dobili, platili i otišli. Danas sam predavala neke papire u gradskom uredu i nisu mi primili zahtjev jer su primijetili tu grešku na rodnom listu”, rekla je Wagenhoffer, piše Dnevnik. Iz matičnog ureda su rekli kako se greške događaju.

”Nakon toga je supruga skoro šlagiralo kad je vidio i odmah se s tim papirom uputio u matični ured gdje mu je matičarka rekla ‘greške se dešavaju’, kolegica se zabunila”, govori Wagenhoffer. Nakon svega mu je izdan novi list.



‘To je uvreda za sve Hrvate’

Stigla je i isprika Gradskog ureda za opću upravu, koju prenosimo u cijelosti:
“Gradski ured za opću upravu – područni matični ured Trešnjevka izdao je ispravu s pogrešnim podacima, radi čega se najiskrenije ispričava povrijeđenoj sugrađanki. Nakon utvrđenih nepravilnosti protiv odgovornih službenika pokrenut je disciplinski postupak teške povrede službene dužnosti, a sugrađanki izdana odgovarajuća isprava. Ovim putem molimo sve cijenjene sugrađane da pregledaju svoje isprave i ukoliko uoče nepravilnosti da se jave u nadležne matične urede koji će te isprave prepraviti bez naknade o trošku nadležnog tijela. Još jednom se ispričavamo za sve moguće propuste”, stoji u objavi.
“To je uvreda za sve Hrvate, ne samo za dotičnu osobu kojoj je dokument izdan. Gospodama koja su dokument izdala i gospođi koja je potvrdila tu istu laž odmah uzeti sva prava da se bave takvim poslovima, tko zna što su još u prošlosti napravili na štetu hrvatskih građana, a i same države Hrvatske”, piše jedan revoltirani korisnik na Facebooku, ispod objavljene isprike Gradskog ureda.

 

Komentari